Gevangenisstraffen voor poging tot doodslag en mishandeling na verkeersruzie

- Rechtbank Limburg -

De rechtbank heeft vandaag 2 mannen veroordeeld voor een poging tot doodslag en een mishandeling na een verkeersruzie in de gemeente Venlo op 23 mei 2018. De mannen hebben een gevangenisstraf gekregen van respectievelijk 54 en 48 maanden. Ook moeten zij schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Wat is er gebeurd?

Op 23 mei 2018 vond in de gemeente Venlo een verkeersruzie plaats waarbij de 19-jarige man een man en een vrouw mishandelde. Een passerende fietser sprak de dader aan waarop de fietser door deze man, zijn broer en een derde, onbekend gebleven man, volledig in elkaar is geslagen en getrapt, onder meer tegen zijn hoofd en zijn gezicht. De rechtbank overweegt dat de getuigen een afschuwelijk beeld schetsen van drie jonge mannen die als beesten tekeer gaan en waarbij tegen het hoofd van het slachtoffer wordt geschopt, alsof tegen een voetbal wordt getrapt. Deze mishandeling is zo heftig geweest dat juridisch gezien sprake is van een poging tot doodslag. Aan deze geweldsuitbarsting heeft het slachtoffer onder meer 3 breuken in zijn gezicht overgehouden. Tijdens zijn aanhouding, een dag later, heeft de 21-jarige man een politieagent in zijn arm gebeten.

Straffen

De 19-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 54 maanden voor poging tot doodslag van een man en voor mishandeling van een (andere) man en vrouw. Zijn 21-jarige broer is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden voor poging tot doodslag van een man en mishandeling van een politieagent. Daarnaast zijn beide mannen veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 9.000 euro aan het slachtoffer van de poging tot doodslag. De 21-jarige man is bovendien veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 500 euro aan de politieagent.

Hoewel de bewezenverklaring van de rechtbank – op onderdelen – anders luidt dan de officier van justitie voor ogen stond, is de straf gelijk aan de eis van het openbaar ministerie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden