Aanmeldzuilen geven patiënten Laurentius meer regie in de eigen zorg

In de entreehal van het ziekenhuis zijn vijf aanmeldzuilen geplaatst
Foto: LZH

Vanaf woensdag 15 mei werkt het Laurentius Ziekenhuis met aanmeldzuilen. Dit betekent dat alle patiënten, met of zonder afspraak, zich bij binnenkomst in de centrale entreehal aanmelden bij één van de aanmeldzuilen. Door de inzet van aanmeldzuilen optimaliseert het Laurentius Ziekenhuis de logistiek rondom patiëntenzorg, waarbij de patiënt meer regie krijgt.

De patiënt meldt zich voortaan niet meer bij de balie op de betreffende poli, maar in de centrale entreehal bij een aanmeldzuil. Hier scant de patiënt een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort) en controleert zijn gegevens. Vervolgens krijgt de patiënt een dagticket met informatie over de afspraak en het routenummer. Met dit ticket meldt de patiënt zich aan bij de zuil op de polikliniek, zodat de behandelaar weet dat hij aanwezig is.

Zelfbediening en gastvrijheid
Daphne de Bruijn, projectleider aanmeldzuilen: “De aanmeldzuilen geven de patiënten meer regie in de eigen zorg. Zelfbediening en gastvrijheid gaan hierbij hand in hand. De patiënt kan zichzelf aanmelden en zijn gegevens controleren, maar er zijn altijd vrijwilligers in de buurt om de patiënt te begeleiden en te helpen bij vragen. Wij streven ernaar zo goed mogelijk aan te sluiten bij zijn/haar behoeften. Zo bespaart deze nieuwe manier van aanmelden de patiënt veel tijd, aangezien hij niet meer in een wachtrij hoeft te staan bij de balie. Daarbij geven de aanmeldzuilen actuele informatie over de afspraak. De patiënt ziet namelijk op het dagticket meteen welke route hij moet nemen en ziet daarna bij het aanmelden op de poli de eventuele uitlooptijd bij de medisch specialist. Heeft de patiënt nog vragen of behoefte aan nazorg, dan kan de baliemedewerker de vrijgekomen tijd besteden om de patiënt te helpen.”

Meer informatie over het aanmelden is te lezen op www.lzr.nl/aanmeldzuilen. Hier is ook een video te bekijken. Laurentius Ziekenhuis Mgr. Driessenstraat 6 | 6043 CV Roermond | Postbus 920 | 6040 AX Roermond |
www.lzr.nl

Met de komst van de aanmeldzuilen sluit tevens de polikliniekingang. Vanaf  zaterdag 11 mei zijn alle patiënten en bezoekers welkom via de hoofdingang, gelegen aan de Oranjelaan.

'

Reacties

article
96523
Vanaf woensdag 15 mei werkt het Laurentius Ziekenhuis met aanmeldzuilen. Dit betekent dat alle patiënten,
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/96523/aanmeldzuilen-geven-patienten-laurentius-meer-regie-in-de-eigen-zorg/
2019-05-08T20:49:41+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/05/08204914/zuilen.jpg
Aanmeldzuilen
Gezondheid, Roermond Nieuws