Patiëntenportaal Laurentius Ziekenhuis geeft patiënt altijd en overal toegang tot zijn medisch dossier

Hans Schuurman, voorzitter Cliëntenraad, stimuleert gebruik Mijn.LZR
Foto: LZR

Vanaf vandaag is het patiëntenportaal  (Mijn.LZR) van het Laurentius Ziekenhuis online. Dit betekent dat patiënten  altijd en overal op een veilige manier toegang krijgen tot hun eigen medisch dossier. Met de inzet van Mijn.LZR krijgt de patiënt meer inzicht in zijn ziekte, wordt de eigen regie versterkt en is hij beter voorbereid op zijn bezoek aan het ziekenhuis.

Door gebruik te maken van het patiëntenportaal kunnen patiënten een actievere rol innemen in hun eigen zorg. Marja Weijers, voorzitter Raad van Bestuur: “Binnen het Laurentius Ziekenhuis vinden we het belangrijk dat de zelfregie van de patiënt wordt gestimuleerd. Ons patiëntenportaal draagt hier vanaf nu aan bij. De patiënt kan op Mijn.LZR bijvoorbeeld zijn afspraken inzien, het medisch dossier raadplegen, aantekeningen bijhouden en persoonlijke gegevens bekijken en eventueel aanpassen. Doordat de patiënt online inzage heeft in, een deel van, zijn eigen medische gegevens, krijgt de patiënt steeds meer grip op zijn ziekte of aandoening en behandeling. Ik ben blij dat we deze service nu aan de patiënt kunnen bieden.”

Hans Schuurman is de voorzitter van de Cliëntenraad van het Laurentius Ziekenhuis. Ook hij ziet veel voordelen in deze ontwikkeling: “Door het gebruik van Mijn.LZR is de patiënt beter voorbereid op zijn afspraak in het ziekenhuis. De patiënt kan bijvoorbeeld wanneer dat nodig is thuis al een vragenlijst invullen in voorbereiding op de afspraak in het ziekenhuis. Ook kan de specialist folders of voorlichtingsvideo’s klaarzetten die specifiek van toepassing zijn op de patiënt. De patiënt krijgt zo meer regie over zijn eigen zorg. Een goede ontwikkeling!”

Het patiëntenportaal is bereikbaar via een computer, tablet of smartphone met internet. Inloggen is mogelijk via www.lzr.nl of rechtsreeks via mijn.lzr.nl. Patiënten loggen in met behulp van een DigiD met sms-code. Zo wordt de privacy van de medische gegevens beschermd.

Laurentius Ziekenhuis | Mgr. Driessenstraat 6 | 6043 CV Roermond | Postbus 920 | 6040 AX Roermond |  www.lzr.nl

Meer informatie over het patiëntenportaal is te lezen op www.lzr.nl/mijnlzr. Ook zijn op de poliklinieken en in de entreehal informatiezuilen met instructieboekjes te vinden. Bij vragen over het gebruik van Mijn.LZR, kunnen patiënten e-mailen naar [email protected]

'

Reacties

article
97414
Vanaf vandaag is het patiëntenportaal  (Mijn.LZR) van het Laurentius Ziekenhuis online. Dit betekent dat patiënten 
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/97414/patientenportaal-laurentius-ziekenhuis-geeft-patient-altijd-en-overal-toegang-tot-zijn-medisch-dossier/
2019-06-04T16:01:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/06/04155730/IMG_1974.jpg
Gezondheid, Roermond Nieuws