Gevangenisstraffen en vrijspraken in zaak amfetaminelaboratorium Velden

- Rechtbank Limburg -

Vandaag heeft de rechtbank Limburg 3 mannen veroordeeld voor betrokkenheid bij het amfetaminelaboratorium dat op 22 november 2017 in een loods in Velden werd opgerold. Deze 3 personen waren op die betreffende datum in het laboratorium aanwezig.

Straffen

Een 50-jarige man uit Sittard, een van de uitvoerders, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een 50-jarige man uit Velden, de eigenaar van de loods waarin het laboratorium is aangetroffen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Deze man heeft onder meer de ruimte en gelegenheid tot het inrichten en laten draaien van het laboratorium verschaft. Een 46-jarige man uit Beek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar. Zijn rol was beduidend kleiner dan die van de twee anderen. In zijn geval kon alleen worden bewezen dat hij op 22 november 2017 heeft geholpen met de bereiding van BMK (een grondstof voor amfetamine).

Vrijspraken

Drie andere mannen werden vrijgesproken van betrokkenheid bij het amfetaminelaboratorium. Weliswaar had een van de andere verdachten belastende verklaringen over hen afgelegd, maar deze verklaringen, die overigens niet alle even consistent waren, vonden echter onvoldoende steun in andere bewijsmiddelen. Wel werd een van deze mannen, een 28-jarige man uit Sittard, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 100 dagen voor het bezit van een pistool, munitie en 7 pillen amfetamine.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden