Samen Zorgen Roermond: “Met elkaar kunnen wij veel!”

Foto: Speedy McVroom via Pixabay

Door: Robert Hompe – Dit platform probeert mensen te helpen die het tijdelijk moeilijk hebben. Mensen uit Roermond en omgeving. De stille armoede! Exacte cijfers zijn er niet, maar Roermond kent nog steeds veel gezinnen die in armoede leven. Meer dan 10 procent van de Roermondse jeugd leeft onder de bijstandsnorm. Gezond leven en eten is dan heel belangrijk geworden om onze jeugd een goede basis te bieden in deze welvaartsmaatschappij. Cor van Essen en zijn team proberen daar iets voor te betekenen en Cor heeft een facebook groep opgestart in samenwerking met ondernemers, die het hart op de goede plaats hebben.

Cor van Essen:  wij geven in ruil van reclame en veel goodwill spullen aan onze leden in de regio Roermond. Wij doen dit door overtollige gratis producten aan te bieden, die deze bedrijven via ons geven. Daar moeten natuurlijk wel wat spelregels voor zijn, zodat de mensen en bedrijven die spullen aanbieden ook zeker weten dat dit goed terecht komt.

Cor vervolgt: Onze spelregels zijn,

 • Alles wordt gratis aangeboden
 • Er word altijd openbaar verloot
 • Niet dubbel loten
 • U plaatst uw gift alleen op deze site
 • Alles wat met betalen te maken heeft wordt zonder discussie verwijderd
 • De gever bepaalt de tijdsduur van zijn gift
 • Gewonnen artikelen na 3 x niet ophalen betekent verwijdering uit de Facebook groep
 • levend vee en/of huisdieren aanbieden is verboden bij de wet
 • Hou het netjes en laten wij elkaar helpen want * Met Elkaar Kunnen We Veel *.
 • Grof taalgebruik betekend verwijdering uit de groep
 • Wij gaan met respect met elkaar om

Cor heeft het er druk mee en op de vraag of hij het allemaal wel aan kan antwoord hij:

Natuurlijk kan ik dit niet allemaal niet alleen, veel moderators helpen mij en eigenlijk doen de leden het allemaal zelf. Ze helpen elkaar  met spullen en dat werkt fantastisch. Mensen zijn er vaak heel gelukkig mee en plaatsen ook soms een wish!  En vaak komt die uit. Er zijn natuurlijk altijd grapjassen en mensen die denken misbruik te kunnen maken van de goedheid van anderen;  die zijn niet welkom, maar ook vaak niet te helpen. Die moeten eerst maar eens zelf aan de slag met hun mentaliteit. Zij worden zonder pardon geblokkeerd.

Website

Sinds kort heeft Samen Zorgen Roermond een echte website https://samen-zorgen-roermond.nl/ die geheel gratis gebouwd is door Roermond Nieuws. Op deze site staat veel informatie over Samen Zorgen Roermond. Sponsoren kunnen zich daar presentere. Hier kun je ook alle info vinden over samen zorgen Roermond. Hier staan ook de links naar de groep en andere social media pagina’s en kun je je aanmelden om lid te worden. Ook bedrijven kunnen lid worden en hun overbodige artikelen delen met Roermondenaren, die het zelf even niet meer aan kunnen.

Voorbeeld

Een goed voorbeel is de Bananenboxer die iedere woensdag en zaterdag met heel veel verse producten op de markt in Roermond staat. Wekelijks geeft hij sons wel 25 gezinnen via onze groep groente en fruit. De bananenboxer is dan ook de grote motor achter Samen Zorgen Roermond en begrijpt wat het woord:  sociaal ondernemen” betekent. Meer info over de Bananenboxer vindt u op de site van Samen Zorgen Roermond.

'

Reacties

article
97712
Door: Robert Hompe – Dit platform probeert mensen te helpen die het tijdelijk moeilijk hebben.
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/97712/samen-zorgen-roermond-met-elkaar-kunnen-wij-veel/
2019-06-10T09:40:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/06/10101734/presents-1913987_1920.jpg
Roermond Nieuws, Roermond Zaken Nieuws