Nieuwe glijbaan Speeltuin Kitskensberg: een dankbare stap in de goede richting

Foto: Speeltuin Kitskensberg

Horeca-ondernemer Wim Cox van Cox en Co en directeur Han van Hagen van het melkpoederbedrijf Numidia BV in Herten verklaren vrijdag 28 juni om 13.30 uur de nieuwe glijbaan van Speeltuin Kitskensberg tot geopend. Naast deze officiële handeling zal bij de ingang van de speeltuin tevens het sponsorbord van de Vrienden van de Speeltuin worden onthuld. Dit bord kon worden bekostigd dankzij de inspanningen van een aantal leerlingen van Gilde Opleidingen die een vriendenclub hadden opgezet van zo’n vijfendertig bedrijven die elk 75 euro doneren.

Numidia droeg tweeëneenhalfduizend euro bij aan de noodzakelijke aanschaf van de nieuwe glijbaan. Stichting Kinderfonds Midden-Limburg (KML) heeft toegezegd dit bedrag te zullen verdubbelen, waarmee een belangrijk deel van de investering kan worden bekostigd.

KML fungeert als netwerkorganisatie annex bruggenbouwer voor kinderen uit gezinnen in achterstandssituaties. Als zodanig komt deze organisatie met haar donatie tegemoet aan een belangrijk deel van haar eigen doelgroep. Speeltuin Kitskensberg wil als sociaal economische speelvoorziening namelijk toegankelijk zijn (en blijven) voor gezinnen die ook figuurlijk ‘op de kleintjes’ moeten letten.

Secretaris Nicole Golsteijn-Heijnen van Stichting Speeltuin Kitskensberg is blij met de financiële impuls. “We moeten al een tijdje alle zeilen bijzetten om het op basis van de steeds verder krimpende subsidie van de gemeente te blijven rooien. Als laagdrempelige speeltuin houden we onze tarieven bewust betaalbaar voor gezinnen met de laagste inkomens. Dit brengt extra verantwoordelijkheid met zich mee als het gaat om investeren in onze toekomst. We zullen immers moeten blijven investeren in het handhaven van de veiligheid, de vervanging van oude speeltoestellen door nieuwe exemplaren die aan de wettelijke bepalingen voldoen. Bovendien is onze werkschuur dringend aan vernieuwing toe. We juichen werkelijk ieder initiatief toe dat ons helpt van Speeltuin Kitskensberg weer een toekomstbestendige speelvoorziening te maken. Eentje die ruimte biedt aan kinderen, ouders, grootouders, (jeugd)verenigingen en jeugdinstellingen om op een laagdrempelige manier te ontspannen, te bewegen, spelactiviteiten te organiseren en te genieten.”

Om alles in goede banen te leiden zoekt het bestuur nog enkele vrijwilligers. Belangstellenden voor de functie Coördinator Vrijwilligers en Medewerker Communicatie kunnen contact opnemen met Nicole Golsteijn-Heijnen, tel. 06 4461 4000. Mailen kan ook: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen