Primeur Maasniel: van wijkkermis naar wijkfeest

Foto: Gemeente Roermond

Komend weekend heeft Maasniel de primeur: de traditionele kermis is omgetoverd tot een wijkfeest. Diverse lokale verenigingen organiseren met ondersteuning van de gemeente sport- en cultuuractiviteiten met in de avond een programma met livemuziek. Boukoul, Asselt en Asenray volgen in de komende maanden.

Wethouder Waajen: “We zien dat het bezoek aan de wijkkermissen terugloopt. Tegelijkertijd vinden we het wel belangrijk dat dergelijke jaarlijkse festiviteiten blijven plaatsvinden, want dat is goed voor de saamhorigheid in de wijk. Daarom zijn we met wijkbewoners en verenigingen aan de slag gegaan om alternatieven te bedenken. Dat levert nu de eerste resultaten op.”

Teruglopend kermisbezoek

Vanwege de teruglopende bezoekersaantallen staan ook de kermisexploitanten steeds minder te springen om hun attracties in de kernen van Roermond op te stellen. In Maasniel, Boukoul, Asselt en Asenray is het al niet meer mogelijk om tot een acceptabele kermis te komen.

Maatwerk moet nu uitkomst bieden. De gemeente ondersteunt initiatieven die passen bij, en gedragen worden door de betreffende wijk. Dat kan in de vorm van een kermis zijn, maar mag ook in de vorm van een wijkfeest of een andere vorm. Daarvoor zijn per wijk gesprekken gevoerd met de wijkraden over mogelijkheden en wensen en dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal wijkkermissen tot wijkfeesten.

'

Reacties

article
98143
Komend weekend heeft Maasniel de primeur: de traditionele kermis is omgetoverd tot een wijkfeest. Diverse lokale
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/98143/primeur-maasniel-van-wijkkermis-naar-wijkfeest/
2019-06-28T14:43:51+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/06/28144204/Maasniel-kern-luchtfoto.jpg
Kunst&Cultuur, Roermond Nieuws