Doe mee met de eerste zwerfvuil-opruimactie ‘Groen moet je Doen’!

Foto: DarkWorkX via Pixabay

Persbericht – Inwoners van Roermond die gezamenlijk de mouwen willen opstropen voor een schonere stad, kunnen zaterdag deelnemen aan de eerste Groen moet je Doen opruimactie. Het eerste stukje Roermond dat gewapend met zwerfvuilgrijper en vuilniszak in ongeveer twee uur onder handen zal worden genomen, is in de Roermondse wijk ’t Veld.

Het initiatief voor Groen moet je Doen is tot stand gekomen in navolging van de Landelijke Opschoondag die op tal van plekken in Nederland de aanjager vormt voor initiatieven waarbij structureel aandacht uit gaat naar het voorkomen en opruimen van zwerfvuil in de eigen woonomgeving.

De werkgroep Groen moet je Doen – in het leven geroepen op initiatief  van GL Roermond – heeft voor dit jaar in totaal vier opschoonacties gepland. Na komende zaterdag ook op zaterdag 31 augustus, zaterdag 26 oktober en zaterdag 21 december. Iedereen die zich voor dit goede doel wil inzetten, kan zich nu al opgeven voor een van deze datums. Tips voor plekken waar op de overige data nodig eens extra opgeruimd mag worden, zijn welkom.

Startpunt voor de opruimactie van komende zaterdag is de Heilig Hartkerk aan de Monseigneur Driessenstraat. Vertrek om 11.00 uur. In verband met het meebrengen van voldoende benodigde opruimmaterialen is vooraf aanmelden wenselijk. Dit kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen