Landelijke Eenheid doet onderzoek naar dodelijke aanvaring bij Zoutelande. Hierbij is een 15-jarige meisje uit Neer in Limburg om het leven gekomen.

Foto: Politie.nl

Zoutelande – De Landelijke eenheid doet onderzoek naar de dodelijke aanvaring voor de kust van Zoutelande, dat gisterenmiddag heeft plaatsgevonden. Hierbij is een 15-jarige meisje uit Neer in Limburg om het leven gekomen.

Die middag is omstreeks 15.15 uur een speedboot over het rubberbootje van het slachtoffer gevaren. De bestuurder van de speedboot is direct na het ongeval met het rubberbootje naar de kant gevaren. Daar is het bewusteloze meisje door omstanders opgevangen en gereanimeerd. Daarna hebben ambulancemedewerkers het over genomen. Helaas mocht alle hulp niet meer baten en is het meisje aan haar verwondingen overleden.

Onderzoeksspecialisten

De bestuurder van de speedboot, een 33-jarige man uit de gemeente Veere, is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Daar is hij vanmorgen gehoord door agenten van de Landelijke Eenheid. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is overgenomen door een onderzoeksteam van de Landelijke Eenheid. Daar zitten specialisten op het gebied van ongevallen op het water. Agenten van de Zeeuwse politie hebben inmiddels diverse getuigen gehoord. Deze verslagen worden bij het onderzoeksdossier van de Landelijke Eenheid gevoegd. Uitsluitsel over de toedracht zal naar verwachting nog enige tijd duren.

'

Reacties

article
98873
Zoutelande – De Landelijke eenheid doet onderzoek naar de dodelijke aanvaring voor de kust van
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/98873/landelijke-eenheid-doet-onderzoek-naar-dodelijke-aanvaring-bij-zoutelande-hierbij-is-een-15-jarige-meisje-uit-neer-in-limburg-om-het-leven-gekomen/
2019-07-24T13:49:40+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2015/10/21235202/112-nieuws-e1539275369328.jpg
Roermond 112 Nieuws, Roermond Nieuws