Max vijfde in tweede vrije training Hockenheim: ‘Zitten er niet ver achter’

Foto: Verstappen.nl

Max Verstappen heeft de vijfde tijd gereden tijdens de tweede vrije training op het snikhete circuit van Hockenheim. De Nederlander reed 23 ronden met een beste tijd van 1:14.133 op de zachte banden. Daarmee zat Verstappen ruim zes tienden van een seconde achter snelste man Charles Leclerc. Ferrari-stalmaat Sebastian Vettel eindigde op P2. Lewis Hamilton zette de derde tijd op de klokken, in een sessie die werd onderbroken door een crash van Pierre Gasly.

In de schaduw achter de pitboxen voert Max het woord. Hij vertelt aan onder andere Verstappen.nl: “Het is warm en flink zweten. Alleen als je stil staat in de hete auto, is het afzien. Want als je rijdt, is het prima dan is het niet te heet.”

Hoe was je vrijdag? Max: “Het kan beter, maar we zitten er niet ver achter. We hebben nog een paar dingen om te verbeteren, maar over het algemeen ziet het er niet verkeerd uit. We hebben de perfecte balans nog niet gevonden, dus er is nog wat werk te verrichten.” Max vervolgt: “Op zachtste compound moest ik binnen komen om paar dingen aan de motorafstelling te laten wijzigen. Daarna moest ik verder op die gebruikte set en dan is de grip niet meer zo goed als op nieuwe banden.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/