2e Ommelandfietstocht nu op 31 juli 2019

Foto: René Frencken

Voor het vierde jaar op rij organiseert de Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn in de zomermaanden drie zgn. Ommelandfietstochten door Roermond en de aangrenzende gemeenten.

Iedereen, jong en oud, is welkom. De routes zijn ongeveer 25 kilometer lang en lopen door het prachtige Midden-Limburgse landschap.

 De 2e fietstocht, die was gepland op 24 juli , is in verband met de temperatuurrecords niet doorgegaan.

Als nieuwe datum is gekozen voor woensdag 31 juli. Maar dan ’s middags.

De route voert de deelnemers door het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Vanaf de grensovergang Swalmen-Brüggen stroomt het riviertje de Swalm door het buitengebied en de kern van Swalmen tot aan de mon­ding in de Maas. In het Swalmdal zijn verschillende natuurgebieden aanwezig o.a. het Groene Woud. Het landschap kent een reliëf door de overgang van de hoger gelegen droge en beboste terrassen naar het eigenlijke beekdal van de meande­rende Swalm met zijn vochtige gras­landen en broekbossen.

Halverwege de route wordt een korte pauze ingelast. Na afloop is er voor de liefhebbers een nazit bij een horecagelegenheid.

 Nieuwe gegevens : 

  • Datum     : woensdag 31 juli 2019
  •  Vertrek     : 14.00u /   Einde   :   rond 16.30u
  • Start         : Parkeerplaats Sportpark Kitskensberg (EMS),  
  • Oude Keulsebaan / Eindstraat, 6045 GB Roermond                                              
  • Deelname : 3 euro / op eigen risico / bij een temperatuur van meer dan             27 graden gaat de tocht niet door, zie daarvoor de actuele informatie op de website van de Stichting : www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl .

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0