Geleen – Politie schiet bij aanhouding man

Geleen – Een man is maandagavond gewond geraakt nadat de politie heeft geschoten. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen, wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche.

Rond 20.45 uur kreeg de politie melding van een lastige client in zijn kamer bij een instelling aan de Burgemeester Lemmenstraat in Geleen. Agenten zijn ter plaatse gegaan om bijstand verlenen aan het personeel. Toen de man zijn kamer verliet dreigde hij met een wapen in de richting van het aanwezige personeel en agenten. Gezien de ontstane bedreigende situatie is er door de politie geschoten, waarbij de man gewond raakte. Op dit moment is er geen duidelijkheid over de toestand van het slachtoffer.

De man is aangehouden en onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. De agent die geschoten heeft, wordt na het schietincident door de Rijksrecherche gehoord. Daarnaast zal er technisch onderzoek worden ingesteld.

Onderzoek door de Rijksrecherche

Wanneer een agent zijn vuurwapen gebruikt heeft en door politievuur letsel ontstaan is, volgt een onderzoek door de Rijksrecherche. Op basis van de onderzoeksresultaten beoordeelt het OM of het vuurwapengebruik door de politie rechtmatig was.

De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Door de onafhankelijke positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was.

'
article
99036
29 juli 2019 10:18 PM Geleen – Een man is maandagavond gewond geraakt nadat de
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/99036/geleen-politie-schiet-bij-aanhouding-man/
2019-07-29T22:18:00+01:00
Roermond 112 Nieuws, Roermond Nieuws