Driebergen, Roermond – Autodief na achtervolging aangehouden bij Roermond

De politie heeft donderdagochtend waarschuwingsschoten gelost bij Maalbroek, nabij de grensovergang tussen Roermond en Duitsland, om een vluchtende bestuurder tot stoppen te dwingen.

De bestuurder reed met hoge snelheid over de N280 bij Roermond in een Duitse gestolen Audi SQ5. Volgens een politiewoordvoerder was de Nederlandse politie gealarmeerd vanwege een plofkraak, die woensdag- op donderdagnacht was gepleegd in Erkelenz. Daarbij werd een Audi gebruikt.

Ook de voorkant raakte beschadigd. Foto: Politie Landelijke Eenheid

Alerte politieagenten zagen de mogelijke vluchtauto met hoge snelheid vanuit Duitsland in de richting van Roermond rijden en wilden de bestuurder aan de kant zetten. Met snelheden boven de 200 kilometer per uur vluchtte de automobilist over de provinciale weg, nam de afslag bij Horn, draaide weer op de N280 en reed in de richting van de Duitse grens.

Tollende auto’s

Op dat moment kon de politie de Audi SQ5 inhalen, maar de vluchter gaf zich niet gewonnen en knalde achterop de politiewagen. Beide auto’s tolden over de weg en kwamen in de berm bij Maalbroek tot stilstand, meldt een politiewoordvoerder. De automobilist nam de benen waarop agenten waarschuwingsschoten losten. De 33-jarige man met Duitse nationaliteit uit Kerkrade is aangehouden.

,,Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de aangehouden man niks te maken had met de plofkraak in Duitsland. De Landelijke Eenheid doet nu verder onderzoek”, zegt een woordvoerder. Wel is de Audi woensdagavond gestolen in Duitsland. ,,De eigenaar had nog niet eens in de gaten dat zijn auto er niet meer was toen de Duitse collega’s aan de deur gingen.”

Agenten bleven ongedeerd, maar moesten wel nagekeken worden door het ambulancepersoneel. De dienstauto raakte enorm beschadigd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden