Vrijwilligerscentrale Roermond biedt leerrijke workshops en trainingen aan vrijwilligers

Foto: Pixabay

In de maanden september en oktober worden kosteloos workshops, trainingen en voorlichtingenbijeenkomsten gegeven, door de Vrijwilligerscentrale Roermond aan vrijwilligers.

Twee en een half miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd en kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen. ”Misschien kunnen we samen dit aantal verminderen door er alert op te zijn” schrijft de vrijwilligerscentrale Roermond in een persbericht. Tijdens de week van de alfabetisering op 10 september wordt de voorlichtingsbijeenkomst ”herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid” aangeboden. ”Dit is de eerste stap om vrijwilligers en organisaties alert te maken op de problematiek van de laaggeletterden laat de centrale weten”.

In de workshop ”Mindfulness” op 12 september, wordt een beeld geschetst over het ontstaan hiervan, en hoe het toegepast kan worden in het leven. Het woord betekent aandachtig of opmerkzaam.

De voorlichting over ”herkennen en omgaan met dementie” wordt op 16 september verzorgd in het kader van Wereld Alzheimer Week. De bijeenkomst gaat dus over het waarnemen van en omgaan met alzheimer.

In de workshop besturen komt onder andere aan bod: welke organisatievorm past bij jouw bestuur?

Tijdens de training ”Waar liggen je grenzen en hoe geef je deze aan” op 22 oktober wordt geleerd eigen grenzen aan te geven, wensen duidelijk te maken en nee te zeggen wanneer nodig.

Stress kan optreden door veranderingen in leefsituaties, door conflicten, door werkdruk of alledaagse drukte.In de workshop ”Stress.. Wat doe je ermee” op 26 november wordt inzicht gegeven hoe hiermee om te gaan.

Geinterreseerde vrijwilligers die in Roermond wonen, kunnen persoonlijke informatie en de naam van de vrijwilligersorganisatie, waarvoor er gewerkt wordt mailen naar [email protected]. Alle workshops en voorlichtingsbijeenkomsten worden in de Donderie, aan de Donderbergweg gehouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen