Nathalie Witjes uit Roermond gaat voor beklimming 5.100 treden

Foto: Nathalie Witjes

Roermond – Door:  Angela Hokstam – De uit Reuver afkomstige Nathalie Witjes, 33 jaar en nu zeven jaar woonachtig in Remunj, doet op 5 oktober voor de derde keer mee aan de zwaarste marathon van Nederland. Behalve een hardloopwedstrijd wordt deze activiteit ook een trappenmarathon genoemd.Het gaat er dus om dat in korte tijd een aantal treden wordt beklommen.

De sporter,die vroeger best dik genoemd kon worden, begon haar hardloopcarriere van lantaarnpaal naar lantaarnpaal. Ze was verplicht elke dag te sporten vanwege reuma en zware longproblemen. Behalve deze twee gezondheidsproblemen heeft ze ook lymfoedeem en alopecia(een haaraandoening).

Witjes liep in 2017 en 2018, 2.560 treden tijdens de marathon, hiermee overtrof ze zichzelf. Zoals de voorafgaande jaren gaat de hardloopster weer naar haar geliefde Wilhelminaberg om de trappen te beklimmen. Ze gaat nu voor het beklimmen van bijna twee maal zoveel treden als de voorgaande jaren, 5.100 dat gelijk staat aan 950 hoogtemeters. ”Mijn doel is uiteindelijk de last man standing uit te lopen op dezelfde trap” zegt de kale sporter. Deze uitdaging bestaat uit het opklimmen van de trap tussen 9.00 en 18.00.

De jonge dame laat weten dat er bij de treden allemaal lopers zijn die elkaar leren kennen.

”Niemand kijkt hoe je eruit ziet,wat je conditie is, of je nu een goede baan hebt of niet. Iedere deelnemer is moedig, dapper en helpt elkaar. Zie je dat iemand er bijna doorheen zit en op wil geven? Kom op! Zet door!wordt er dan geroepen”.

Witjes eindigt met de woorden:

Uiteindelijk is er een doel voor ogen, en dit jaar is dat verdorie die 5.100 tredes naar boven, en genieten van het uitzicht, het gevoel dat ik het toch maar even gedaan heb!

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen