Video: Participanten rolstoel tweedaagse Roermond vermeerderd

Roermond – Door: Angela Hokstam – Het aantal deelnemers aan de rolstoel tweedaagse is dit jaar aanzienlijk toegenomen. De activiteit wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden op 24 en 25 augustus, met als thema glas. Onder de participanten zijn veel creatievelingen, die met veel zin hebben meegedaan. De een versierde zijn scootmobiel met bloemen, de andere fleurde de rolstoel op met een naambordje met de naam Peter. Het Rode Kruis maakte door haar aanwezigheid het geheel compleet.

Het vertrek en eindpunt op beide dagen is het Witte Kerkje, in de Voorstad St. Jacob. De deelnemers werden op de plek in groepen verdeeld, om het geheel overzichtelijk te houden. En toen was het tijd voor de groepen om te vertrekken. Op de route zijn er stops en pauzes, waar tekst en uitleg gegeven wordt over wat er te zien is, of om een broodje of versnapering te eten. Men kon ook genieten van een muzikaal intermezzo. Roermond Nieuws nam een kijkje in een kerk, waar de deelnemers meer te weten konden komen over de geschiedenis.

Voorzitter van de Stichting Rolstoel Tweedaagse Roermond, Winny van de Graaf zegt, dat het event werd geboren vanuit een andere soortgelijke activiteit, die eerder werd gehouden. Begeleider Paul Voight antwoordt op de vraag waarom hij meedoet: ”Ik vind het een leuk initiatief en doe voor de eerste keer mee”. Voight mocht mevrouw Jolen in haar rolstoel begeleiden.

Het event wordt in stand gehouden door de inzet van vrijwilligers en sponsoren. Een daarvan is de gemeente Roermond. Burgemeester Rianne Donders kon er vanwege privé verplichtingen op de eerste dag niet bij zijn. Morgen, de tweede dag is ze wel van de partij en gaat ze mee als begeleidster.

De Rolstoel 2-daagse is een jaarlijks terugkerend evenement, dat georganiseerd wordt door de Stichting Rolstoel Roermond. Het doel is rolstoelers, scootmobielers en  mensen  met een elektrische rolstoel twee onvergetelijke dagen met een afwisselende route te bezorgen. Elk jaar heeft dit evenement een speciaal thema waar aandacht aan besteed wordt, bijvoorbeeld de  natuur, het water, het museum of  de historie. Dit jaar is het het thema “Glas”,waar het om draait.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen