Max vanuit Spa-Francorchamps: ‘Voor mij geen verrasing hoe ik nu presteer’

Foto: Verstappen.nl

Getooid met zijn nieuwe oranje driver cap, een speciale editie voor de Belgische Grand Prix, is Max Verstappen te gast bij de FIA persconferentie voorafgaand aan het weekend. Het andere ‘nieuwtje’ is natuurlijk de wisseling van teamgenoot, waar Max nu Alexander Albon in de Aston Martin Red Bull Racing pitbox naast hem heeft staan.

“Ik heb in 2016 zelf in zo’n situatie gezeten, waarbij ik gedurende het seizoen naar Red Bull promoveerde. De tijd zal het leren hoe het zal gaan voor Alex. Hij is een fijne kerel en ik ken hem al jaren. In 2010 raceten we op de karts al tegen elkaar. Hij is snel. Hij heeft er zin in en dat is alleen maar goed.”

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de race op Spa-Francorchamps, antwoordt Max: “Het zal hier iets moeilijker voor ons worden vanwege de lange rechte stukken. Maar van de andere kant waren wij ook competitief op Silverstone. Het is in ieder geval zaak om een goede balans in de auto te vinden. De eerste en derde sector zijn bijna helemaal vol gas, terwijl er in sector twee veel bochten zijn. Daar moet je het juiste compromis in je afstelling in vinden.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden