Limburgse studenten uit de agrofoodsector presenteren hun projecten aan het bedrijfsleven

Foto:

Ook dit jaar staat het innovatieve event GROW in het teken van verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Middels een online platform presenteren Limburgse studenten uit de agrofoodsector hun projecten en conceptideeën aan hun potentiële werkgevers van morgen. Deze ontmoetingsplek voor studenten en ondernemers is deze week gelanceerd en te bekijken op www.growlimburg.nl. GROW wordt afgesloten met een online event op donderdag 10 juni.
Nieuw talent bepaalt mede de toekomst van de bedrijven in de Limburgse agrofoodsector. Juist daarom is het zo belangrijk dat studenten in een vroeg stadium in contact komen met het bedrijfsleven. Deze studenten krijgen hierdoor de kans zich door te ontwikkelen in de praktijk en hun netwerk binnen de sector te vergroten. De ondernemers kunnen meteen optimaal gebruik maken van hun frisse blik.

Presentaties door videopitches
Op het online GROW-platform presenteren de studenten zichzelf en hun ideeën middels een videopitch. Naast het contact met hun potentiële werkgevers van morgen, maken zij hiermee kans op mooie prijzen. Deze worden tijdens het GROW-event op donderdag 10 juni uitgereikt.

Er zijn vier prijzen te verdelen: drie vakjuryprijzen en een publieksprijs. De conceptideeën en projecten van de studenten worden onderverdeeld in drie categorieën: Food, Duurzaamheid en Techniek. Per categorie wordt een prijswinnaar gekozen door een vakjury. De winnaar van de publieksprijs wordt bepaald door de bezoekers van het online GROW-platform, die na het kijken van de videopitches kunnen stemmen op hun favoriete project. De vier prijzen bestaan uit een geldbedrag van 300 euro en een meeloopdag bij een bijzondere ondernemer, die in samenspraak met de prijswinnaar wordt gekozen.

Netwerken tijdens Q&A-sessies
De mogelijkheid tot netwerken is een belangrijk aspect van GROW. Daarom worden tijdens het online event zogenaamde Q&A’s gehouden: vraag-en-antwoordsessies tussen studenten en ondernemers. Door het eerder ontsluiten van de innovatieve projecten via het online GROW platform kunnen ondernemers zich dit jaar nog beter voorbereiden en weten zij op voorhand met welke studenten zij graag in contact komen.
Aanmelden voor het online GROW-event op 10 juni kan via: www.citaverde.nl/agenda/grow-2021. GROW is een initiatief van de provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, LLTB en de Limburgse kennisinstellingen: HAS Hogeschool, CITAVERDE College, Gilde Opleidingen/Vista College, Fontys Hogeschool Venlo en Universiteit Maastricht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen