UPDATE schietincident Utrecht

Foto: Politie.nl

Utrecht – Maandagochtend 18 maart tussen 10.30 en 11.00 uur heeft op het 24 Oktoberplein in Utrecht een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn 3 doden en 9 gewonden gevallen. Er lijkt sprake van één dader, deze is nog voortvluchtig.

UPDATE 15.00 uur

Maatregelen na incident Utrecht
Naar aanleiding van een mogelijke terroristische aanslag in Utrecht zijn onder meer de volgende maatregelen genomen. Alle politiebureaus in Nederland zijn extra beveiligd. Dit betekent dat er een bewapende politieagent in de publieksruimte van het bureau aanwezig is. Alle politiemensen die in de publieksruimte aanwezig zijn dragen zware vesten. Ook de politiemensen die op straat zijn ingezet op strategische posities dragen een zwaar vest.

***
Measures after the incident in Utrecht (NL)
The following measures have been taken after a possible terrorist attack in Utrecht:
All police stations have extra security. This means an armed officer is posted in the public space of each police station. All personnel present in the public space of police stations wear heavy bulletproof vests. Police officers deployed at strategic positions on the street wear heavy vests too.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Het schieten vond plaats in of bij de sneltram 24 op de kruising Beneluxlaan/ 24 Oktoberplein in Utrecht. De hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse en de politie is met man en macht op zoek naar de dader.

Vooralsnog wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s, waaronder ook de mogelijkheid van een terroristische aanslag. Nadere berichtgeving volgt zo spoedig mogelijk. Volg voor meer informatie ook het Twitteraccount van de politie in Utrecht.

Heeft u beelden van of andere tips over dit incident, dan kunt u deze uploaden via ons speciale meldformulier.

De gemeente Utrecht adviseert inwoners van de stad binnen te blijven totdat er meer bekend is. Ze heeft een telefoonnummer ingesteld voor vragen: 030-2860000. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht verhoogd van 4 naar 5 tot in ieder geval 18.00 uur.

Bron: Politie.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen