Ondernemersnieuws: Faillissement voorkomen of doorstart?

Foto: 1820796 via Pixabay

Het aantal faillissementen in Limburg is vorig jaar in vergelijking met 2018 gestegen, blijkt uit cijfers van de Amsterdamse bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Dit was voor het eerst in zes jaar tijd.

In 2019 gingen in de provincie 271 bedrijven over de kop. Dat zijn negen ondernemingen meer dan een jaar eerder. In 2017 stond de teller op 285 Limburgse failliete bedrijven.
In Limburg en Flevoland gingen naar verhouding de meeste van de actieve bedrijven failliet, 0,18 procent van de actieve bedrijven. Landelijk is dit gemiddelde 0,13 procent.
Niemand wil failliet gaan, het liefst wilt u als ondernemer een faillissement voorkomen. Helaas merken ondernemers vaak de problemen pas op, als het te laat is. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de faillissementen voorkomen had kunnen worden indien gerichte actie was ondernomen tijdens het signaleren van de knelpunten. Als een ondernemer tijdig actie neemt en bijvoorbeeld hulp inschakelt, is er vaak nog een kans dat het faillissement voorkomen wordt.
Hulp nodig bij faillissement of een doorstart?
Bent u in de situatie waarin u denkt dat u een faillissement moet aanvragen? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Of bent u benieuwd of u misschien nog een doorstart kunt maken?
Neem dan contact met ons op voor een klankbordtraject. Een ervaren OKB-adviseur kan u helpen en adviseren.  Hij kan met u een analyse maken van uw organisatie, kijken hoe de (financiële) situatie van uw organisatie is en welke mogelijkheden u heeft. Ook kan hij u helpen en begeleiden om dit proces in gang te zetten.
Meer info, over advies/hulp.
Neem contact op met OKB.
06-25065671. Sjra Clerkx.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen