Overeenkomst voor nieuwbouw 72 woningen aan de Pastoor Adamsstraat in Roermond getekend

Foto: Wonen Zuid

Op donderdag 14 februari tekenden directeur Harold Lardinois van Wonen Zuid en directeur Frans Fonteijn van BAM Wonen een overeenkomst voor de bouw van 72 woningen aan de Pastoor Adamsstraat in Roermond.

Duurzaam wonen in een groene omgeving

Dat wordt mogelijk gemaakt met de bouw van de 72 nul op de meter woningen. Wonen Zuid maakt zich al jaren sterk voor een duurzaam woningbezit en kiest daarom bewust voor de bouw van energiezuinige woningen. Bouwen aan een duurzame omgeving waarin mensen zich thuis voelen en prettig kunnen leven is een van de speerpunten van BAM Wonen.

De eengezinswoningen hebben een verschillend karakter

Bovendien worden 18 levensloopbestendige woningen gebouwd. Hiermee stimuleert Wonen Zuid dat verschillende generaties naast elkaar kunnen wonen en leven. Daarnaast worden nog vier speciale woningen gerealiseerd waar gezinnen en zorgvragers in één woning kunnen wonen en mantelzorg kunnen verlenen én krijgen.

De ligging maakt de woningen extra uniek

De Pastoor Adamsstraat is rustig gelegen aan de rand van de wijk De Kemp, schuin tegenover het Nonnenbos. Vandaar dat het project de naam de “Groene Campagne” heeft meegekregen. Anderzijds liggen de voorzieningen op loopafstand en is de A73 binnen vijf minuten bereikbaar.

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt met de bouw gestart

Het is de planning om in de zomer van 2020 de eerste woningen op te leveren.

Reacties