De 10 vragen aan : Jorge Wolters Gregório van de SP

Foto: Aneta Martens Fotografie

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en wordt er een referendum gehouden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart stellen wij alle kandidaat raadsleden in staat 10 standaard vragen te beantwoorden. De tiende in de lange rij van kandidaten is Jorge Wolters Gregório, wie is Jorge Wolters Gregório?

Jorge is nieuw in de Roermondse politiek maar geen vreemde in de stad. Na 15 jaar ondernemen in de binnenstad en het retailpark, is hij nu strategisch inkoper bij een automatiseerder. Opgegroeid in Leeuwen wil hij de dorpen niet uit het oog verliezen. Bereikbaarheid met openbaar vervoer is dramatisch en ouderen moeten hun boodschappen en zorg in de buurt hebben.

Het contact met de inwoners herstellen en samen een verbeterplan uitvoeren is van het grootste belang. Zo komen we er ook achter wie hulp nodig heeft om aan het werk te kunnen of uit de financiële problemen te raken. In een ondernemende stad als Roermond moet iedereen een leefbaar thuis kunnen hebben en moeten we ieders toekomst voorbereiden.

Ook over 10 jaar moeten jonge inwoners inspirerend werk hebben en ouderen de zorg die zij verdienen. Een florerende stad met een bruisend centrum, waar jong en oud in een groene omgeving samen leeft is waar hij zich tot het uiterste voor zal inspannen.
Jorge is teamleider van het Wereld Natuur Fonds in Limburg en voorzitter van de basketbalvereniging in Roermond. Hij is 35 jaar en woont met zijn vrouw en twee zoons “onder” de televisietoren.

1. Wat zou u direct willen veranderen als u raadslid werd?

Direct contact in ALLE wijken, waarna er een actieplan wordt gemaakt en de inwoners op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de oplossing. De gemeenteraad weer als luisterend oor, geld zorgvuldig besteden aan haar inwoners en een leefbare toekomst creëren voor de stad en alle dorpen.

2. Bent u tevreden over het huidige beleid?

De politiek is de afgelopen jaren met de verkeerde zaken in het nieuws geweest waardoor het vertrouwen is gedaald. Er is daardoor veel werk te verzetten om de gemeente weer voor iedereen leefbaar en toekomstbestendig te maken. Zo ligt er nog altijd geen glasvezel in de stad, is de kwaliteit van belangrijke wegen slecht en komen we veel betaalbare huurwoningen te kort.

3. Hoe ziet uw wenscollege er uit?

Een college dat geeft om al haar inwoners: jong en oud, autochtoon en allochtoon, werkloos en ondernemer. De leefbaarheid in gemeente Roermond moet centraal staan, de komende vier jaar en ook lang daarna.

4. Bent u voorstander van een groot of van een compact college?

We hebben genoeg handjes nodig om werk te verzetten, maar geen overbodige ego’s die hun persoonlijke agenda er door duwen. Alles in dienst van de inwoners.

5. Wat is voor uw partij dringend noodzakelijk?

Inwoners de zekerheid bieden dat ze een leefbaar thuis hebben, mee kunnen doen in de samenleving en zich op hun oude dag geen zorgen hoeven te maken of iemand aan hen denkt. Ons motto is niet voor niets ‘Voor Elkaar’ en het gemeentebestuur hoort het goede voorbeeld te geven.

6. Hoeveel zetels verwacht uw partij?

Ik verwacht dat de inwoners van gemeente Roermond klaar zijn met valse beloftes en geldverspilling. Om de komende jaren grote vooruitgang te boeken zou ik graag vijf SP-kandidaten in de raad willen zien.

7 Gaat u de lokale belasting verhogen?

Wij willen veel gaan investeren in onze gemeente. Daarvoor heb je geld nodig. Wij gaan de OZB-tarieven voor huurders van bedrijfsruimten verlagen. Daardoor stimuleren we startende ondernemers. Het eigenaarsdeel van zakelijke vastgoedbezitters van de OZB gaat wel omhoog. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Hetzelfde geldt voor woningen. Wij gaan de OZB licht verhogen maar dit compenseren we in de heffingen. Hierdoor gaan huishoudens met een modaal inkomen er niet op achteruit.

8. Krijgt ROERMOND een nieuwe coalitie?

Ja, een frisse wind die de gemeente toekomstbestendig maakt is hard nodig, en de SP wil hier graag haar verantwoordelijkheid nemen in combinatie met sociale en groene partners, zonder de ondernemers uit het oog te verliezen.

9. Sluit u partijen uit?

Samenwerken in een coalitie willen wij alleen met respectvolle en integere politici, zo zien de inwoners van de gemeente het ook.
Een college met SP en LVR is dus geen optie.

10. Gaat u iets doen aan de steeds grotere regeldruk?

Regels zijn prima. Zolang inwoners en ondernemers niet bedolven worden onder een berg onnodig papierwerk, en de regels van deze tijd zijn. Bureaucratie zal door ons worden aangepakt en het overheidsapparaat gaat efficiënter werken. Dat verenigingen hun werk niet meer kunnen doen is onacceptabel.


De volgende kandidaat in de lange rij voor de 10 vragen van zittende raadsleden die zich opnieuw kandidaat stellen is nog niet beken.Raadsleden zijn druk bezette mensen moet u weten  en hebben naast hun raadswerk ook nog vaak een drukke baan en een gezin.

Zij moeten tijd zoeken om hun 10 vragen te beantwoorden, of weloverwogen strategische antwoorden bedenken. Anderen moeten over de antwoorden eerst vergaderen met de partijtop, want er staan kennelijk toch wat lastige vragen tussen en hebben kennelijk geen eigen mening.

In dit schaakspel richting verkiezingen is de verkiezingskoorts voelbaar, maar gelukkig voor ons zijn er partijen die hun antwoorden keurig klaar hebben, waarvoor dank!

Maar gelukkig staan er ook heel veel 10 vragen kandidaten gepland in de komende weken, dus u kunt er nog heel wat vuurwerk verwachten met nieuwe frisse ideeën voor de stad, maar ook komen er politici aan bod die graag hun ingezette koers willen voorzetten. Ze hebben  daar heel goede onderbouwde redenen voor.Weer andere staan te popelen om het roer volledig om te gooien na vier jaren oppositie voeren.

In de laatste week voor de verkiezingen zetten wij alle antwoorden nog eens keurig op een rijtje voor u, zodat u op 21 maart een weloverwogen juiste keuze kunt maken. In de tussentijd wachten wij het maar rustig af tot de witte rook uit de schoorsteen van het Kremlin komt!

In ieder geval is er  door dit oponthoud veel ruimte voor nieuwe partijen en aanstormend jong talent. In het tabblad GR2018 kunt u meer informatie van deelnemende partijen vinden en in het tabblad 10 vragen staan alle 10 vragen deelnemers keurig op een rijtje, zodat u deze altijd nog eens rustig terug kunt lezen.

Reacties

article
74190
Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en wordt er een referendum gehouden over de
https://roermond.nieuws.nl/verkiezingen/74190/10-vragen-aan-jorge-wolters-gregorio-sp/
2018-01-28T06:40:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/01/28062829/georgio.jpg
De 10 vragen aan:, Nieuws, Verkiezingen