Wisselvallig herfstweer tijdens herfstvakantie Zuid

Foto: Afbeelding van Thanks for your Like • donations welcome via Pixabay

Komende dagen onstuimig en nat tijdens vakantie regio Midden en Noord

De herfstvakantie doet zijn naam eer aan. Niet alleen komende dagen wordt het herfstachtig, ook volgende week tijdens de herfstvakantie in het zuiden staan wind en buien op het programma. Het weekend verloopt daarentegen overwegend droog met ruimte voor de zon; perfect getimed voor de vele mensen die vrij zijn!
 
De herfstvakantie in de regio Zuid begint dit weekend alleszins goed. Zaterdag blijft het namelijk op de meeste plaatsen droog en laat het weerbeeld wolkenvelden en zonnige perioden zien. Met 12-13 graden is het wel aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Zondag kan een aantal buien over het land trekken en dat is een opmaat naar wisselvallig weer in de dagen erna.
Vanaf maandag komt het namelijk weer dagelijks tot buien en ook de wind neemt opnieuw toe, vooral in de tweede helft van de herfstvakantie. Wie in eigen land op vakantie gaat, hoeft gelukkig niet te vrezen voor een compleet verregende vakantieweek. Tussen de buien door zijn er ook langere droge perioden met zon. Met 14-15 graden is het op die momenten prima weer om buiten actief bezig te zijn.
Komende dagen van zeer zacht naar fris en onstuimig
De dagen dat regio’s Midden en Noord nog vakantie hebben, verlopen behoorlijk wisselvallig en winderig. Deze woensdag kan het nog 19 graden worden en geven pittige onweersbuien zelfs een zomers tintje aan het weer. Donderdag keldert het kwik overdag naar 10-12 graden, trekken veel buien over het land en is het onstuimig. Aan zee zijn zelfs zware windstoten mogelijk tot 95 kilometer per uur en ook in het binnenland staat een stevige en vlagerige wind. Vrijdag is het weerbeeld vergelijkbaar, maar dan met iets minder wind.
Bron; weeronline