Fraai juniweer op komst

Foto: jplenio

Vanaf vrijdag zonkracht 7, in het zuiden lokaal 8

Na een nat pinksterweekend ziet het weerbeeld er in het komende weekend stukken beter uit. Deze woensdag valt nog geruime tijd regen en is het soms kletsnat. Vanaf morgen breekt een drogere periode aan met steeds vaker zon. Vandaag is het 16 tot 20 graden, vanaf vrijdag warmt het op tot boven 20 graden. In het weekend is het 21 tot 26 graden.

Het wisselvallige weer waar we al een tijdje mee te maken hebben houdt ook deze woensdag nog aan. Vanuit het zuidwesten trekt een regengebied over het land en op veel plaatsen valt weer flink wat regen. Lokaal kan 10 millimeter vallen. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten weer droog en breekt de zon af en toe door. Wel is er nog een buienkans. De temperatuur ligt tussen 15 en 19 graden.

Droger en zonniger, hoge zonkracht
Donderdag is een overgangsdag naar droger en zonniger weer. Er is een mix van zon, wolken en vooral landinwaarts nog enkele buien. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en breekt steeds vaker de zon door. De temperatuur loopt op naar 18 tot 21 graden met de hoogste temperaturen in het oosten en zuiden.

Vrijdag waait er een zuidwestenwind en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. Er zijn flinke perioden met zon en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Toch is een lokale bui niet helemaal uitgesloten. De temperatuur loopt op naar 19 tot 23 graden en het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht. Ook is het prima toeven in de tuin of op een terras. Smeer je wel goed in, want de zonkracht is 7, in het zuiden zelfs 8. Dat betekent dat de onbeschermde huid al in 10 minuten kan verbranden.

Zomers weekend
In het weekend zijn er flinke zonnige perioden en is het over het algemeen droog. Toch is een lokale bui niet helemaal uitgesloten. De temperatuur loopt verder op en komt uit op waarden tussen 20 en 25 graden. De hoogste temperaturen zijn voor het zuidoosten.

Ook na het weekend lijkt het voorlopig aangenaam juniweer te blijven met temperaturen van 20 tot 24 graden. Maandag is het met een noordwestelijke wind iets minder warm met waarden veelal tussen 19 en 22 graden. Het weerbeeld laat veel zon zien, maar er zijn ook wolkenvelden en soms valt een bui.

Veel pollen in de lucht
Door de vele regen van de laatste tijd en de nu oplopende temperaturen neemt de kans op overlast sterk toe. Het gras staat in bloei en laat veel pollen los. Ben je allergisch voor graspollen, zorg dan dat je de hooikoortspilletjes in de buurt hebt liggen.

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/8-6-2022-fraai-juniweer-op-komst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen