Na regenachtige tweede training Max derde in Melbourne: ‘Zal wel goed komen’

Foto: Verstappen.com

Max Verstappen heeft de regenachtige tweede training in Australië als derde afgesloten. Fernando Alonso zette al na ruim vijf minuten de snelste tijd neer. Door de nattigheid werd er daarna niet meer sneller gereden. Charles Leclerc nestelde zich als tweede tussen Alonso en Verstappen. George Russell en Carlos Sainz completeerden de top vijf.

Na afloop zegt Max: “Er is weinig grip en het asfalt is hier glad. Dat was vorig jaar ook al. Het is moeilijk om de banden te laten werken. Dus het is heel moeilijk als je naar buiten gaat en meteen wilt pushen. En met die onderbrekingen en rode vlaggen die we tijdens de eerste sessie hadden, kom je nooit echt in je ritme. Maar we gaan vanavond naar de data kijken om te zien wat we morgen moeten doen om de juiste keuzes te maken.”

Over de auto zegt hij: “De auto voelde wel goed. Al is het nu moeilijk te zeggen. We kwamen nooit echt in een window waarin ik het gevoel had dat ik de banden helemaal onder controle had. Dus we moeten vanavond nog even wat bestuderen, maar dat zal wel goed komen. Morgen wordt het waarschijnlijk droog. Dus we gaan ons gewoon daarop focussen. Dan is het al moeilijk genoeg denk ik.”

Max, die tijdens de vorige race de mediadag miste omdat hij ziek was, zegt dat het nu beter gaat: “Het gaat nu goed. Zo wil je je voelen. Dat is ook belangrijk om goed het weekend in te gaan.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen