Monseigneur Ron van den Hout benoemd tot nieuwe bisschop

Foto: Bisdom Groningen Leeuwarden

Tijdens een persconferentie is vanmorgen bekendgemaakt dat Monseigneur Ron van den Hout (59), de huidige bisschop van Groningen-Leeuwarden, de nieuwe bewoner wordt van het bisschopshuis in Roermond. Hij volgt als vijfentwintigste bisschop van Limburg mgr. Harrie Smeets op, die vorig jaar december overleed aan een hersentumor.

Van den Hout werd geboren op 11 november 1964 in Tilburg en groeide op in Diessen, waar zijn ouders een boerderij hadden. Eerst studeerde hij aan de Hogere Agrarische School, maar in 1987 besloot hij priester te worden en ging hij naar het seminarie van het St. Janscentrum in Den Bosch. Op 5 juni 1993 werd hij priester. Na een studie in Rome gaf hij les in theologie, onder andere aan het seminarie Rolduc.

In 2009 werd Van den Hout benoemd tot deken van Heusen-Waalwijk en Zaltbommel, en in 2012 tot vicaris-generaal van het bisdom Den Bosch. Op 1 april 2017 werd hij tot bisschop van Groningen-Leeuwarden gewijd, waar hij mgr. Gerard de Korte opvolgde.

De zoektocht naar een nieuwe bisschop voor het Bisdom Roermond duurde bijna een jaar. Omdat mgr. Van den Hout al bisschop is, hoeft er geen bisschopswijding meer plaats te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen