Explosieve stijging van woningprijzen in Midden-Limburg: een vergelijking met andere regio’s

Foto: Roermond Nieuws Henk Dovermann

De woningprijzen in Midden-Limburg zijn het afgelopen jaar explosief gestegen. Een huis in het midden van de provincie kost nu gemiddeld 390.000 euro, bijna 15 procent meer dan halverwege 2023.

Dit is een aanzienlijke stijging vergeleken met Noord- en Zuid-Limburg, waar de prijzen respectievelijk met 12,5 procent en 7,7 procent zijn gestegen. Ondanks deze stijgingen blijft Zuid-Limburg een relatief goedkope regio om een huis te kopen met een gemiddelde prijs van 329.000 euro.

In vergelijking met andere gebieden in Nederland blijft de prijsstijging in Midden-Limburg opmerkelijk, maar de huizenprijzen liggen er nog steeds onder het landelijk gemiddelde van 468.000 euro. Noord-Limburg is inmiddels duurder dan Midden-Limburg, met een gemiddelde huizenprijs van 421.000 euro. In regio’s als Noord-Friesland, het noorden en oosten van Groningen, en Zeeuws-Vlaanderen zijn koophuizen gemiddeld nog goedkoper.

In Midden-Limburg werden, ondanks de stijgende prijzen, minder huizen verkocht. Dit staat in contrast met bijvoorbeeld Noord-Friesland, waar het aantal transacties met ruim een kwart juist het hardst steeg. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) maakt zich zorgen over de prijsontwikkeling en de betaalbaarheid van huizen op de lange termijn, aangezien de prijzen door de krappe markt, goede financierbaarheid, inkomensstijgingen en daarmee het vertrouwen van de consument blijven stijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen