ECI Roermond: Documentaire Petrus & Paulus. “‘t Zelfde mer toch angers”

Petrus & Paulus vertelt het verhaal over de broers  Pieter en Paul Roberts uit Amstenrade: de broers -een eeneiige tweeling – hebben zeer uiteenlopende levenskeuzes gemaakt. Pauls traditionele schutterswereld -tambour-maître- en gezin in Limburg en de uitbundige homoscene van Pieter in Amsterdam lijken haaks op elkaar te staan, maar hun levens vertonen ook veel overeenkomsten. De documentaire laat prachtig zien hoe deze totaal verschillende werelden samengaan.

De film ging in première tijdens het Limburg Film Festival 2020. Wetenswaardig: miss Patty Pam-Pam, het drag-alterego van Pieter, doet mee aan de tv-show Drag Race Holland.

In het nagesprek bij de documentaire blikken de twee hoofdpersonages, de regisseurs Sander Selen en Tom Doesborg terug op de totstandkoming van de documentaire en geeft Bart Heerema, bestuurslid COC Limburg, meer duiding aan het thema sociale acceptatie en emancipatie van lhbti’s. Het gesprek in Venlo vindt plaats onder leiding van Alex Bakker (transgenderhistoricus/schrijver). Het gesprek in Roermond vindt plaats onder leiding van Bart Hölscher (documentairemaker).

Programma Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo: zondag 4 oktober 15.30 u.

Tickets en info: https://www.nieuwescene.nl/movies/1765/17/petrus_en_paulus

Programma ECI Cultuurfabriek Roermond: zondag 11 oktober 15.30 u. Tickets en info: https://www.ecicultuurfabriek.nl/film/petrus-en-paulus/

Petrus & Paulus Maakt onderdeel uit van het filmfestival As Equals is gericht op bewustwording van gelijkheid in de ruimste zin van het woord: geen onderscheid in sekse, afkomst, beperking (zowel fysiek als mentaal), culturele achtergrond, godsdienst, nationaliteit of leeftijd. Filmfestival As Equals is een samenwerkingsproject van Filmtheater De Nieuwe Scène Venlo en ECI Cultuurfabriek Roermond.