Blog: Roermondse zanger Roger Selder brengt nieuwe single uit

Foto:

Ingeoznden blog – De Roermondse zanger Roger Selder, brengt op 28 april 2021 zijn nieuwste single uit getiteld: ‘This road will never end’. Roger is geboren in Roermond op 22-7-1973. Zijn ‘geboortehuis’ ligt aan de Willem Bayerstraat, tegenover het ziekenhuis, waar hij tot 1975 gewoond heeft met zijn beide ouders.

Voordat hij met zijn vrouw Sylvia en twee dochters Cheyenne en Rachel op Hoogvonderen terecht kwam, heeft hij met zijn ouders nog negentien jaar op de Donderberg gewoond. Roger heeft geen muzikale opleidingen gevolgd, maar is na basisschool ‘OBS De Brink’ via ‘Mavo Kapel Lindanus’ naar het MBO-college in Venlo gegaan, waar hij de studierichting bedrijfsadministratie/economie gedaan heeft, die hij met goed gevolg heeft afgemaakt.

Momenteel combineert hij zijn zangkwaliteiten en gitaarkunsten met een fulltime baan bij ERIKS BV, een bedrijf waar hij hydraulisch vakspecialist is. Hier werkt hij sinds 2007 met veel plezier. Voordat hij hier terecht kwam, heeft hij een jaar via het uitzendbureau gewerkt en heeft dertien jaar bij een industriële groothandel in rubber slangen gewerkt. De muzikale interesse van Roger, is al op jonge leeftijd begonnen. “Toen ik een jaar of 8 oud was ging ik al singeltjes kopen bij ‘Disco Limburg’ in Roermond, ik had een brede muzieksmaak en hield eigenlijk van veel wat er toen in de Top 40 stond” vertelt hij. In 1995/1996 heeft hij ook nog bij een band gespeeld, genaamd ‘Waste No Time’ en volgde in deze periode ook gitaarles. Ook is hij op zijn achtste bij Fanfare St. Cornelius gegaan, bij Roermondenaren beter bekend als Fanfare ‘Het Katoenen Dorp’. Hier is hij tot 2002 onderdeel van geweest. Roger voegt toe dat hij van 2002 tot 2016 wel wat gitaar heeft gespeeld maar niet op de voorgrond, waarbij hij zichzelf zelfs excuseert voor de jaartallen die hij noemt, “ik heb wat dat aan gaat een fotografisch geheugen en verbind momenten en/of situaties met jaartallen”.

In 2016 kwam hij bij een festival in Roermond enkele van zijn toenmalige medebandleden tegen van de band ‘Waste No time’, ze maakten een afspraak om samen wat te jammen en hier heeft hij voor de eerste keer in een microfoon gezongen.  “Het jaar daarvoor ben ik voor de eerste keer naar Danny Vera geweest en toen wist ik dat ik het muziek maken weer ging oppakken. Danny Vera speelt voornamelijk op Gretsch gitaren en niet lang na zijn concert heb ik dan ook een Gretsch aangeschaft en heb een serieus omslagpunt bereikt, ik wilde en ging zelf muziek maken!” Voordat Roger in 2020 met z’n ‘Corona Sessions’ begon speelde hij nog twee jaar in de band ‘Halfway There’ waar ze country- achtige old time classics ten gehore brachten.

Vanaf 16 maart 2020 is Roger aan het thuiswerken vanwege corona. Vanaf deze datum is hij door de lock- down meer en intensiever met muziek aan de slag gegaan. Zo heeft hij op 17 maart 2020 ‘Stand by me’ van Ben E King gezongen. Dit heeft hij opgenomen en op zijn facebook kanaal geplaatst wat zeer goed bekeken werd! Naar aanleiding van dit succes heeft hij wekelijks een muzieknummer gespeeld en gezongen dat hij op social media plaatste, en de Corona Sessions waren geboren’. Ook dit sloeg in als een bom. “Coronatijd is in mijn geval ook positief, ik gebruik deze tijd nuttig om mezelf te kunnen ontplooien en ontwikkelen op muzikaal gebied. Ik zit niet bij de pakken neer!” Roger vertelt verder: “De ‘Corona Sessions’ bleven niet onopgemerkt en wekten de aandacht van Hugo Westhof die voor ‘TV Ellef’, een regionale televisiezender, werkt. ”Hij vroeg me of  ik mee wilde doen met hun programma ‘Mister X’, een soort talentenjacht waarbij Mister X de deelnemende artiesten een steun in de rug geeft om hun carrière een boost te geven. Dit aanbod heb ik 2 keer afgeslagen, maar bij het derde verzoek heb ik besloten om hier aan mee te doen.  Via ‘Mister X’ heb ik de mogelijkheid gekregen om het speciaal voor mij geschreven nummer ‘Flying without my wings’ uit te brengen. Dit was een super vette ervaring en ben dus heel erg blij dat ik er ja tegen heb gezegd.” Na deze ervaring is Roger erachter gekomen dat hij liever individueel met muziek bezig wilde zijn zonder afhankelijk te zijn van andere muzikanten en hierdoor is hij gestopt bij ‘Halfway There’. Hij wilde zich ontwikkelen door zijn eigen persoonlijke groei, ontwikkeling en eigen stijl te ontdekken. “Liever één ding voor de volle 100% dan twee dingen voor maar 50%” zegt hij.

Roger staat het liefst op de voorgrond, in plaats van op rij twee te moeten staan. “Als ik iets zing dan sta ik vooraan”. Voordat hij een nummer post op Facebook luistert hij het 20x terug en neemt het opnieuw op, totdat het voor hem perfect is, “muziek is emotie”. Zo is het ook gegaan met zijn nieuwe nummer: “This Road Will Never End” welke op 28 april 2021 officieel wordt uitgebracht (https://youtu.be/3c1m7BkaFj4). Het ontstaan van zijn nieuwe nummer legt Roger graag zelf uit: “In Augustus 2020 speelde ik mijn eerste live solo optreden in Roermond en daar ben ik Lucien tegen gekomen en al gauw was er een gezamenlijk interesse voor de Country/ Americana muziek. Lucien had blijkbaar al 10 jaar een songtekst ingelijst aan de muur hangen, met als titel “This Road Will Never End” welke het truckergevoel van hem en zijn vader omschrijft. Dit was speciaal voor hem geschreven, door Colonel Robert Morris uit Memphis USA en is volledig van toepassing op de band, welke hij met zijn vader had en hun gezamenlijke passie voor het truckersvak. Een echte ‘real life story’ dus. In 2009 is de vader van Lucien ernstig ziek geworden en is Lucien in contact gekomen met Robert Morris, na wat over en weer schrijven via mail en door het persoonlijke verhaal van Lucien is “This Road Will Never End” ontstaan. ”Eind 2020 kwam Lucien met de vraag of ik zin had om iets met die tekst te doen. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb zelf een melodielijn en wat akkoorden bedacht en heb “This Road Will Never End” op mijn eigen manier geïnterpreteerd en daarna op FB gepost met ontzettende mooie reacties mede omdat hier een zeer persoonlijk verhaal achter schuilgaat. Enige tijd later kwam het idee om dit nummer op te gaan nemen en uit te brengen als single. Daar dit een ‘custom’ geschreven tekst is heeft niemand dit ooit eerder opgenomen en/ of uitgebracht en ik ben ook zeer trots dat ik deze primeur heb en de kans krijg om dit uit te brengen”. “Muziek is emotie. Positiviteit staat bij mij voorop en heb liever spijt van iets dat ik heb gedaan dan van iets wat ik niet gedaan heb. Je kunt tenslotte dingen oprapen of laten liggen! Ik wil geen kansen laten liggen op zowel muzikaal als privégebied….Pak wat op je pad komt en blijf positief!”

Ingezonden door: Tim Kollée.  Meer info over Tim en zijn blog 

Cookieinstellingen