Rotterdammer zou misbruik maken van Roermonds daklozen een slachtoffer doet zijn verhaal

Ahmad M. (30) heeft volgens justitie misbruik gemaakt van Roermondse daklozen. Hij zou kwetsbare mensen kredieten en abonnementen hebben laten afsluiten, om daar vervolgens flink op te verdienen.

De afgelopen jaren is deze vorm van oplichting een trend geworden, zeker onder de kwetsbaren. Deze vorm wordt ook wel katvanger genoemd. Vaak komt deze vorm van oplichting pas aan het licht, als het te laat is. En er torenhoge schulden van auto’s, abonnementen of kredieten aan het licht komen. In veel sommige gevallen is het zelfs moeilijk aantoonbaar dat dit om katvangers gaat.

Er wordt een abonnement met de nieuwste telefoon afgesloten, vaak gebeurt dit zelfs onder dwang. Onder dwang gebeurt het meestal bij kwetsbare vrouwen. Er worden bergen beloofd, als jij een abonnement met een specifieke telefoon afsluit. En er wordt een hoog bedrag. in het vooruitzicht gesteld. Helaas gebeurt dit niet; meestal worden ze met een heel klein bedrag afgescheept. En in sommige gevallen met een kleine hoeveelheid drugs.

Interview Slachtoffer Katvangers 

Bij navraag over dit onderwerp kwam mij een verhaal ter ore. In samenspraak met de verteller mag dit gedeeld worden. In dit interview zijn de namen weggelaten ter bescherming van het slachtoffer.

“ik was woonachtig op het MOVEOO in Roermond, waar ik mijn toenmalige vriend ook heb leren kennen. We liepen in de stad samen hand in hand, zo verliefd waren wij toen. We kwamen daar een paar mensen tegen die mijn vriend kende. Hij wilde mij niet vertellen wie het waren, maar ze konden ons snel aan geld helpen. WOW Geld dat wilden we wel. Het maakte ons toentertijd niet zo heel veel uit hoe wij er aan kwamen. Als het er maar te krijgen was.

Afleidingsmanoeuvre 

Na een tijd gepraat te hebben met die gasten, wist ik nog steeds niet wie het was. En ik lette ook niet heel erg op wat er gezegd werd, want ze hadden mij verteld dat ik snel geld kon verdienen en daar was ik voornamelijk mee bezig. Kom zei mijn toenmalige vriend we gaan met hen mee. We liepen mee naar hun auto die ergens in de stad stond geparkeerd, stapten in en reden Roermond uit. Ik weet wel nog dat ik vroeg waarom we Roermond uitreden. Dat was beter, want te veel mensen kenden mij in Roermond en dat was zeker niet goed. We reden naar Eindhoven, ik moest op mijn telefoon opzoeken waar telefoonwinkels waren gevestigd.

Zenuwachtig

Ik liep met mijn vriend de eerste winkel binnen,. Er was ons al verteld welke telefoon we moesten nemen en het daarbij horende abonnement. Mijn vriend deed ineens heel anders tegen mij en voerde een toneelstukje op. Ik werd er zenuwachtig van, maar probeerde dit te verbergen voor de winkelmedewerker. Volgens plan hadden wij 2 telefoonabonnementen afgesloten en liepen terug naar de auto van die andere mannen. Ze wilden het in Weert nog een keer proberen, maar dit weigerde ik. Had ik het maar niet geweigerd, dan hadden waren wij er misschien iets beter van af gekomen.

Achter gelaten

Nadat ik geweigerd had om het nog een keer te proberen in Weert, werden de plastic zakken en mijn eigen telefoon uit mijn handen getrokken. Werd mij 100 euro toe gegooid en werd ik hardhandig uit de auto gesmeten. Daar stond ik dan alleen , zonder telefoon, ergens in Weert. Uiteindelijk op een korte afstand van het station in Weert, heb de trein terug genomen naar Roermond. Wel zwart gereden, want kon geen kaartje kopen. Het biljet van 100 euro werd niet aangenomen door het apparaat en het loket was al dicht.

Nep geld en aangifte

Achteraf bleek het om een vals biljet te gaan van 100 euro. Ik kon er niet mee betalen in de winkel. Normaal zou het je biljet niet eens terug krijgen. ik moest en zou dat biljet terug krijgen. Hierdoor is er een handgemeen ontstaan en ben ik op de vlucht geslagen voor de politie. Diezelfde avond heb ik er nog de dealer mee betaald en had ik toch wat ik hebben wilde. En waar  heb ik het uiteindelijk allemaal voor gedaan ? De dag er na ben ik mij zelf aan gaan geven voor het valse biljet en heb toen ook gelijk aangifte gedaan van de katvanger.

Ik wil dit verhaal  vertellen om meer mensen bewust van te maken van de risico’s. Kijk eens wat beter om je heen wat er daadwerkelijk allemaal gebeurt.

 

Cookieinstellingen