GGD Limburg-Noord: Vaccineren in Noord- en Midden-Limburg begint 15 januari

Foto: Angelo Esslinger via Pixabay

De GGD’en starten eerder dan gepland met vaccinatie van zorgmedewerkers. De aftrap in de eerste drie regio’s is op vrijdag 8 januari.
“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland.

Startdatum per veiligheidsregio

– 8 januari -> Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht
– 11 januari -> Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
– 15 januari -> Vaccinaties in heel Nederland, waaronder Veiligheidsregio Limburg-Noord

Drukte verwacht bij start afspraken maken voor vaccinatie

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie. Daarom worden er landelijk gedurende de dag 2000 mensen ingezet om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop wachttijden langer zijn. Is de wachttijd lang, of komt u er niet doorheen, dan adviseren wij het op een ander moment nogmaals te proberen. Rustigere momenten zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur open, dus iedereen die een afspraak wil maken heeft daar ruimschoots de mogelijkheid toe.