Corona snelteststraat Belfeld maakt nu ook gebruik van PCR testen.

Foto: Pro Med

Naast de Antigeen sneltest van Roche die MaxProMed al langer gebruikt, maken ze nu ook gebruik van PCR testen.

Hierdoor kunnen mensen die op reis gaan ook snel terecht voor een reis certificaat. Naast de welbekende keel en neus swab biedt MaxProMed ook de mogelijkheid om u te laten testen via speeksel, wat ideaal is voor mensen die een hekel hebben aan de swabs in de neus en keel. De PCR test is een polymere chain reaction -test. De test wordt gebruikt om aan te tonen of iemand het coronavirus (SARS-CoV-2) bij zich draagt.

Deze PCR testen zijn dezelfde die door de GGD gebruikt worden, met het kleine verschil dat MaxProMed de mogelijkheid heeft om internationale reis certificaten uit te geven, en dat u sneller de uitslag heeft. Wanneer u zich in de ochtend laat testen heeft u namelijk dezelfde avond nog de uitslag en uw (reis)certificaat. Reis certificaten zijn bij MaxProMed ook te verkrijgen bij Antigeen testen, met het kleine verschil dat voor sommige landen een Antigeen test niet voldoende is. Ook deze voert het bedrijf indien gewenst uit op locatie van de klant. Wie zich voor 12:00 met een PCR test laat testen in de snelteststraat in Belfeld heeft op werkdagen dezelfde avond nog de uitslag en zijn reis certificaat (non-covid declaration). 

Daarnaast kunnen mensen zonder klachten zich eveneens laten testen. (Snel)testen kunnen goed helpen het coronavirus te bestrijden en het maatschappelijk en economisch verkeer beter op gang te houden. Sneltesten is tevens mogelijk op uw eigen locatie.

MaxProMed maakt gebruik van de sneltesten van Roche , die naar uit onderzoek blijkt, zeer betrouwbaar zijn: namelijk 98,4 procent (Specificiteit 99,68%). Ze zijn betrouwbaarder dan de Abbott test die door de meeste (snel)teststraten worden gebruikt. De Roche testen identificeren infecties ook in milde en zelfs asymptomatische gevallen. En ook heel belangrijk: MaxPromed werk alleen met geregistreerde zorgprofessionals onder supervisie van een arts.

Website: https://maxpromed.com/nl/corona-teststraat/