Update 26-03-2020 GGD Limburg-Noord: RIVM – cijfers besmettingen

Foto:

Vandaag heeft het RIVM bevestigd dat er in de regio Limburg-Noord op de laatste peildatum (26 maart) 365 besmettingen* van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zijn bevestigd. Op de website van het RIVM vind u meer informatie. Door rechtsonder de kaart van Nederland te klikken op het ‘download’ icoontje en te klikken op ‘tabel tonen’, verschijnt een tabel met informatie per gemeente.

De dagelijkse cijfers van GGD Limburg-Noord rondom het coronavirus worden vanaf donderdag 26 maart niet meer rond de klok van 12.00 uur gepubliceerd. De cijfers uit regio Limburg-Noord worden voortaan meegenomen in de dagelijkse update van het RIVM (rond 14.00 uur). Dit houdt in dat de GGD Limburg-Noord de regionale cijfers en de cijfers per gemeente over aantal besmettingen voortaan pas rond 15.00 uur publiceert.  De cijfers over de sterfgevallen worden niet meer gepubliceerd.

Vanwege de verschillende peilmomenten zijn de cijfers van RIVM en GGD niet altijd gelijk. In enkele uren kunnen er al vele wijzigingen zijn. Dit schept verwarring. Het aantal sterfgevallen wordt niet meer vermeld, omdat ook hier een groot verschil kan ontstaan tussen de verschillende peilmomenten van GGD Limburg-Noord, het RIVM en de meldingsplicht van de ziekenhuizen (overlijden melden binnen 24 uur). Daarnaast is niet altijd even helder of een persoon is overleden door het coronavirus of mét het coronavirus. Als dit laatste het

Reacties