Video: Interview met Wethouder Marianne Smitsmans over het Corona-fonds van € 5 miljoen

Op dinsdag 2 juni 2020 heeft de gemeenteraad van Roermond unaniem besloten een Corona-fonds van 5 miljoen euro in te richten. Voor Roermondse ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, is het fonds een laatste redmiddel. Zo blijven waardevolle organisaties ondanks de crisis toch behouden voor de Roermondse samenleving. Organisaties of inwoners met goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving die noodzakelijk is om besmetting te voorkomen, kunnen ook een beroep doen op het fonds. Een deel van het fonds wordt door de gemeente gebruikt om de gevolgen van Corona op te vangen.

Samen goed door deze crisis komen

Portefeuillehouder Marianne Smitsmans vindt het een zeer goede zaak dat het Corona-fonds is ingesteld. “Er wordt van ons allemaal nog veel gevraagd de komende tijd en we doen er als college alles aan om samen op een goede manier door deze crisis te komen. Dat kost veel geld. Maar het vraagt ook om goede ideeën, samenwerking en flexibiliteit. Daar levert het Corona-fonds, als een van de eerste extra gemeentelijke fondsen, een belangrijke bijdrage aan. Maar ook andere maatregelen zoals de verruimde mogelijkheden voor ondernemers, het ondersteunen van verenigingen, een veilige binnenstad en vele andere activiteiten pakt het college op. Het Corona-fonds is een extra ondersteuning van de stad.”

Het Corona-fonds is in drie delen opgesplitst.

1.       Maatregelen / innovatieve ideeën die de 1,5 meter-eis mogelijk maken. Dit kan iets zijn in de openbare ruimte, maar ook op andere sociaal maatschappelijke gebieden.

2.       Ondersteuning van organisaties die het water aan de lippen hebben staan en die kunnen aantonen dat ze alles hebben geprobeerd en dat er geen andere hulp mogelijk is.

3.       Kosten van de gemeente die noodzakelijk zijn om Roermond door de crisis te helpen maar waar geen inkomsten tegenover staan.

Aanvragen vanaf 8 juni

Vanaf 8 juni 2020 kunnen organisaties een aanvraagformulier op de website van de gemeente Roermond invullen en indienen. Kijk hiervoor op www.roermond.nl. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Corona-fonds moeten de aanvragen voldoen aan voorwaarden die ook op de website staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen