Strengere coronamaatregelen toch gaan Limburgers gewoon tanken in Duitsland

Foto: Pixabay

Duitsland heeft de coronaregels opnieuw aangescherpt. Het donkerrode Nederland is weer ‘hoogrisicogebied’. Maar bij de tankstations in Karken en Kaufland in Heinsberg is het business as usual. Zo meldt de Limburger vanochtend.

Met de benodigde papieren begeven veel Limburgers zich toch over de grens voor de boodschappen en te tanken. Hier zijn de lokale ondernemers maar al te blij mee. Gelukkig dat er genoeg mensen zijn die zich aan de gestelde regels houden. Om zo boetes te voorkomen. Met de QR code of het gele boekje blijven ze komen.

Sommige mensen hebben geen weet van de opnieuw aangescherpte regels en soms met alle gevolgen van dien. De meeste kunnen wel via hun QR code kenbaar maken dat ze gevaccineerd zijn. Door de enorme vele wijzigingen zijn de mensen het spoor bijster. Zelfs de ondernemers weten niet meer welke regels wanneer gelden. Als hun het al niet weten hoe kunnen ze hun klanten dan van de juiste informatie voor zien.

De meeste mensen die de gok wagen om toch met de juiste papieren de grens over te gaan. Hebben vaak maar een reden, het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland blijft met stip op 1 staan. De besparing die het oplevert kan soms betekenen dat het gezin wel het hoofd boven water kan houden.