Biz binnenstad Roermond lanceert een totaal vernieuwde website

Foto: Roermond Nieuws

De BIZ-Binnenstad heeft de afgelopen periode gebruikt om de website geheel te vernieuwen. Op eenvoudige wijze kun je zien welke activiteiten door de BIZ worden uitgevoerd en ondersteund en welke ambitie de BIZ heeft voor de komende jaren. Voorzitter Gerard IJff geeft aan dat deze website past bij het imago van de BIZ, een moderne, transparante organisatie  die handelt in het belang van de binnenstad ondernemers.

Over de BIZ

Sinds 2011 zijn alle ondernemers van de Roermondse binnenstad verenigd in een BIZ.  Deze BIZ maakt het mogelijk voor ondernemers om collectief te kunnen investeren in hun gebied, met ondersteuning vanuit de gemeente. Alle ondernemers in het BIZ-gebied van Stichting BIZ Binnenstad Roermond betalen een bijdrage. De gebruikers van onroerend goed in het betreffende gebied betalen een gemeentelijke heffing die op basis van de WOZ waarde jaarlijks wordt geïnd.

Een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) is vergelijkbaar met een vereniging van eigenaren voor een gebouw, maar dan voor een winkelgebied of bedrijventerrein. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om bovenop de inspanningen van de gemeente, te investeren in de kwaliteit van de directe werkomgeving.