Limburg valt in de smaak bij Nederlandse vakantieganger

Foto: Richard Brinkman via Pixabay

Nieuwsbericht – Vijf op de tien Nederlanders die hun vakantie dit jaar vanwege de coronacrisis doorbrachten in Limburg, in plaats van in het buitenland, is dit beter bevallen dan vooraf gedacht. Een groot deel van hen overweegt nu om vaker op vakantie te gaan in eigen land. Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, dat ruim duizend Nederlanders naar hun vakantie-ervaringen in tijden van corona vroeg.

 Vakantie in eigen land: zo hebben we het ervaren

Mede door de coronacrisis vertoefden extra veel Nederlanders de zomer- en herfstvakantie in eigen land. Deze vakantie in eigen land beviel 50,1 procent van de Nederlanders beter dan vooraf ingeschat. 

Een vakantie in Friesland beviel dit jaar het meest boven verwachting. 62,0 procent van de Nederlanders die hier tijdens de coronacrisis hun vakantie doorbrachten, heeft dit positiever ervaren dan van te voren gedacht. In Limburg ligt dit percentage op 50,6 procent (dus net iets boven het landelijk gemiddelde).

In Limburg bevalt vooral de rust

Ook is onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de vakantie. Nederlandse toeristen die dit jaar hun vakantie in Limburg hebben gespendeerd, zijn vooral te spreken over de rust die zij in en rondom hun vakantieverblijf aantroffen. Ook zijn toeristen positief over de natuur en het comfort dat zij hebben ervaren tijdens hun vakantie in Limburg. 

Binnenlandse vakantie: Nederlanders hebben smaak te pakken

De uitbraak van het coronavirus was voor 65,9 procent van deze Nederlanders de drijfveer om een vakantie binnen Nederland te boeken. De overige 34,1 procent van de vakantiegangers was al van plan in Nederland te blijven dit jaar.

De binnenlandse vakantie beviel over het algemeen goed: ruim zeven op de tien Nederlanders overwegen namelijk om volgend jaar weer een vakantie in eigen land te boeken.