Netwerkevent GROW 21 gaat online

Foto: Grow 21

Persbericht – Limburgse studenten uit de agrofoodsector verrassen het bedrijfsleven met hun innovatieve conceptprojecten en adviezen tijdens de tweede editie van GROW. Aanstormende talenten laten zich van hun beste kant zien aan potentiële werkgevers van morgen. Dit jaar starten de activiteiten al eerder via een online platform, met als afsluiting het online GROW-event op donderdag 10 juni.

Jong talent bepaalt mede de toekomst van de Limburgse agrofoodsector. Juist daarom is het zo belangrijk dat studenten al in een vroeg stadium in contact komen met het bedrijfsleven. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: enerzijds krijgen deze potentiële werknemers de kans hun talenten te laten zien aan potentiële werkgevers, anderzijds kan de arbeidsmarkt optimaal gebruik maken van hun frisse blik.
Online event

GROW 2021 ziet er door Covid-19 anders uit. Dit jaar is het een online event en zullen de innovatieve projecten al in een eerder stadium bekend worden gemaakt via het online Grow-platform. Begin juni hebben ondernemers, studenten en andere geïnteresseerden vrije toegang tot dit platform. Naast een vakjury mag ook het publiek zijn stem uitbrengen. De winnaars van zowel de publieks- als de vakjuryprijs worden bekend gemaakt tijdens het GROW-event op 10 juni.

Netwerkaspect blijft gehandhaafd

Een belangrijk aspect van GROW is de mogelijkheid om te netwerken. Daarvoor worden tijdens het event zogenaamde Q&A’s gehouden: vraag en antwoord sessies tussen studenten en ondernemers. Door het eerder ontsluiten van de innovatieve projecten via het online platform, kunnen ondernemers zich dit jaar nog beter voorbereiden en weten zij op voorhand met welke studenten zij graag in contact willen komen.

GROW is een initiatief van de provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, LLTB en de Limburgse kennisinstellingen: HAS Hogeschool, CITAVERDE College, Gilde Opleidingen/Vista College, Fontys Venlo, Universiteit Maastricht en de Hoge Hotelschool (Zuyd) Maastricht..