Weerbericht zaterdag 10 april

 

De lente zet maar niet door….Na de sneeuw van afgelopen week, nu een nat weekend met kans op natte sneeuw. Ook blijven de temperaturen laag zodat het waterkoud aanvoelt.

 

Dit heeft te maken met neerslaggebieden die vanuit het zuidwesten over het land trekken, waarbij het vooral zaterdag later op de dag urenlang kan regenen. Zaterdagnacht is er ook kans op natte sneeuw met een temperatuur van net boven nul.

De kans op neerslag ligt vooral in het zuidoosten, waarbij het een groot deel van het weekend kan regenen. Er kan zomaar 30 millimeter vallen, wat normaal zou zijn voor de hele maand april.  In het noordwesten wat langere droge perioden, maar het zonnetje blijft waarschijnlijk weg.

Het natte weer gaat samen met lage temperaturen voor de tijd van het jaar….ongeveer 7-9 graden.  Zondag zelfs nog iets kouder 5-7 graden. Normaal is het omstreeks deze tijd 11-15 graden.

Na het weekend waarschijnlijk iets minder regen en iets vaker een zonnetje, maar de eerste dagen van de week kouder dan normaal.

 

Bron: weeronline