Het weer in Europa tijdens de herfstvakantie regio Zuid

Foto: Afbeelding van jhenning_beauty_of_nature via Pixabay

Vooral Spanje en Portugal veel zon volgende week

Het is niet altijd even mooi in het zuiden van Europa in het najaar. Soms kan een lagedrukgebied roet in het eten gooien en een aantal buien opleveren. Waarschijnlijk krijgen Italië en Griekenland buien en soms veel wind. 
In Spanje en Portugal blijft het volgende week tijdens de herfstvakantie voor Zuid-Nederland op de meeste plaatsen droog. Het weerbeeld is meestal vrij zonnig. Met temperaturen van 18 tot 20 graden in de middag is het langs de meeste Spaanse costa’s aan de Middellandse Zee best aangenaam. Ook op de Balearen, Canarische eilanden en op Madeira is het prima toeven. Langs de Algarve kan het zelfs 24 graden worden. Maar een jas is wel nodig want in de ochtend is het wel fris.
Buien in Italië en Griekenland
In Midden- en Zuid-Italië en Griekenland is het op sommige dagen onbestendig met geregeld buien. Daarbij kan het ook wel fris zijn met flink veel wind. In het noorden van Italië lijken de buien weg te blijven en schijnt de zon meestal. Al kan in de Po-vlakte hardnekkige mist en lage bewolking op sommige dagen de zon tegenhouden.
Steden voor citytrips vaak prima weer
Voor een stedentrips naar Parijs of Brussel ziet het weer er meestal prima uit. Het blijft op de meeste dagen droog en de zon schijnt van tijd tot tijd. Alleen Berlijn en München hebben op woensdag 27 oktober te maken met veel wolken en enkele buien.
Bron Weeroline