Interview met de wethouder Dirk Franssen (Financiën) over de jaarrekening en kadernota 2023

Financiële ruimte biedt mogelijkheden voor de toekomst

Wethouder Dirk Franssen (Financiën): “Roermond is financieel gezond. Dat beeld blijkt uit de jaarstukken 2022 en de kadernota 2024 die voor behandeling naar de gemeenteraad zijn gestuurd. Het is, zeker in deze onzekere tijden, niet verkeerd om wat extra vet op de botten te hebben. Niet om als stadsbestuur op het geld te gaan zitten maar het schept mogelijkheden om de komende jaren ambities en kansen te verzilveren. In de kadernota 2024 geven we een eerste richting aan, die we concreet gaan uitwerken voor de begroting 2024 en het meerjarenperspectief 2025-2027. Ook denken we na over mogelijkheden van strategische cofinanciering: samen kosten delen door aan te sluiten bij uitvoering van programma’s en opgaven van andere overheden zoals bijvoorbeeld het Rijk.”

Ambitie, daadkracht en verbinding
Het was vorig jaar een verkiezingsjaar. In lijn met het coalitieakkoord ‘De stad van ambitie, daadkracht en verbinding’ is het nieuwe college op 13 juli 2022 voortvarend gestart. Hieronder benoemen we enkele onderwerpen die zijn opgepakt:

Openbare vergadering
Op 6 juli 2023 bespreekt de gemeenteraad de jaarstukken. In dezelfde vergadering staat ook de kadernota 2024 op de agenda. Hierin worden de contouren voor de begroting 2024 geschetst. Deze vergadering is openbaar en ook online te volgen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen