Hubertusschool Herten wint verrassingsbezoek van Geronimo

Foto: Hubertusschool

Geronimo Stilton viert dit jaar zijn 20-jarig schrijfjubileum. Speciaal voor deze gelegenheid bedacht hij de gi-ga-grote Nederlandstalige leeschallenge: hij daagde alle kinderen in heel Nederland en Vlaanderen uit om zoveel mogelijk boeken te lezen.

Een record aantal klassen heeft meegedaan. In Nederland las Klas 6a van basisschool De Wikkeling uit Nieuw-Vennep de meeste boeken en won een boekenkast. De Hubertusschool uit Herten won misschien wel de mooiste prijs: een bezoek van Geronimo Stilton zelf.

Alle 12 provincies in Nederland hebben meegedaan aan de leesuitdaging, 712 scholen participeerden en ruim 1500 klassen zijn in actie gekomen. Tot nu toe zijn er tijdens de leeschallenge meer dan 41.000 boeken gelezen van Geronimo Stilton. De provincie Limburg eindigde in de Top 3: er deden 129 klassen mee en er werden ruim 3600 boeken gelezen. De Hubertusschool in Herten won het bezoek van Geronimo Stilton.

“Onderling werden er boeken geruild en er werd zelfs in de weekenden gelezen. En niet een paar weken, maar het hele jaar door! De kinderen zijn zo blij met deze prijs”, vertelt lerares Loes Hellenbrand. Vanochtend werden de kinderen op het schoolplein verrast met het bezoek van Geronimo Stilton die leesdiploma’s uitdeelde.

Thom Pelckmans, directeur van Pelckmans Uitgevers is verguld met het enthousiasme van de kinderen. “In een tijd van ontlezing is dit een ontzettend belangrijk tegenwicht. We zagen dat zelfs kinderen die niet graag lezen, aan de slag gingen met deze challenge. Hiermee hebben we ons doel bereikt, namelijk het leesplezier bij kinderen opnieuw aanwakkeren.” Over de challenge De winnende scholen ontvangen deze week hun prijs.

Daarmee sluit Geronimo Stilton feestelijk zijn 20-jarig schrijfjubileum af. Leeschallenges onder jongeren en volwassenen zijn momenteel heel populair en hebben hun oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. De challenges zijn ideaal om kinderen aan het lezen te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen