ROERMONDSE STADSREUS SJTUF DREIGT UIT HET STRAATBEELD TE VERDWIJNEN!

Foto: Remunjse Reuzegilde.

In 1982 werd er in Roermond een stadsreus geboren. Dit was een beeltenis van St.Christoffel, de patroonheilge van deze stad en had maar liefst een hoogte van 6 meter! Hij kreeg de naam SJTUF! Een jaar later werd ’t Remunjse Reuzegilde opgericht. Dit is een groep enthousiaste personen die reus SJTUF vergezellen/begeleiden naar andere plaatsen in Nederland maar ook in het buitenland alwaar reuzenoptochten of andere evenementen georganiseerd worden.

Deze uitstapjes vinden ongeveer een vijftal keer per jaar plaats, meestel op een zondag en worden normaliter gedaan met een touringcar gevolgd door een aanhangwagen met daarin opgeslagen onze reus SJTUF. Aangekomen op de plaats van bestemming bouwen de mannen de reus op hetgeen ongeveer anderhalf uur duurt. Daarna wordt er deelgenomen aan de reuzenoptocht gevolgd door een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Aan het einde van deze gezellige dag verdwijnt reus SJTUF weer in de aanhangeren keert het gezelschap weer huiswaarts.

Maar wat is er nu aan de hand: het aantal leden van ’t Remunjse Reuzegilde is door verschillende oorzaken flink afgenomen en van het restant kan een aantal personen door ouderdom of anderszijds niet meer mee lopen in een optocht. Het Gilde heeft hierdoor nog maar weinig uitstraling om onze stad op andere plaatsen te kunnen blijven vertegenwoordigen. Het zou natuurlijk doodzonde zijn als hierdoor ’t Remunjse Reuzegilde met hun prachtige kostuums zou moeten ophouden te bestaan en dat reus SJTUF hier door te rusten gelegd zou moeten worden. Het Remunjse Reuzegilde wil dit voorkomen!

Daarom:’t Remunjse Reuzegilde is dan ook op zoek naar NIEUWE AANWAS. Het gaat hierbij om ‘jongere ouderen’ en/of ‘oudere jongeren’, maar ook de jeugd is natuurlijk heel erg welkom. Mensen die de toekomst van het Gilde met reus SJTUF kunnen waarborgen.

Dus: zowel dames als heren maar ook jongens en meisjes, voelen jullie je enigszins aangesproken om ’t Remunjse Reuzegilde te komen versterken en te laten voort bestaan en vinden jullie het ook nog eens leuk om een aantal keren per jaar gezellig samen een dagje op stap te gaan, meld je dan nu aan bij ons seceretariaat. Ook voor verdere informatie kun je hier terecht.
Het adres luidt: [email protected]

Gastlopers: Twijfel je nog om lid van ’t Remunjse Reuzegilde te worden en wil je eerst eens even komen kijken naar het reilen en zeilen van deze mooie vereniging? Nou dat kan! Het Gilde is op zoek naar Gastlopers; mensen die eens graag mee willen naar een reuzenoptocht om daar mee te gaan doen aan de festiviteiten om zodoende een beter besluit te kunnen nemen over een mogelijk lidmaatschap.

Dit jaar staan er drie deelnames gepland aan een optocht namelijk op zondag 12 mei te Beveren (B), zondag 2 juni te Maastricht en op 20, 21 en 22 september in Barcelona (Spanje).
Maar: of deelname aan deze optochten mogelijk zal zijn is geheel afhankelijk van het aantal aanmeldingen dat wij krijgen.
Voor verdere info kun je terecht bij ons secretariaat (zie adres hierboven).

Muziekkapel:”t Remunjse Reuzegilde heeft jarenlang de beschikking gehad over een muziekkapel welke bij deelname aan reuzenstoeten in binnen- en buitenland het reuzengilde met reus SJTUF vergezelde met een vrolijk stukje muziek. Deze
muziekkapel heeft een paar jaar geleden opgehouden te bestaan i.v.m. het te ver van Roermond af wonen van de muzikanten en daardoor moeilijk bij elkaar te brengen waren.

Dus, Zaate Hermeniekes, Joekskapelle, Prinsekapelle, Dweilorkeste en andere muziekgezelschappen OPGELET!
Bestaat er interesse om een vijftal zondagen per jaar met ons mee te gaan en voor een leuk stukje muziek te zorgen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat voor verdere informatie. Ook over een mogelijke financiële vergoeding valt te praten.
Mail naar: [email protected] of bel naar 0475-310369.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen