Vrijwilligersorganisaties bezoeken weekmarkten

Foto: Nieuws.nl

25-3-10-rh – De komende maanden presenteren vier Roermondse vrijwilligersorganisaties zich op de weekmarkten in Roermond. Dit doen zij onder het motto: ‘Wij komen naar u toe, u ook naar ons?’. Doel is om de organisaties en hun werk bekendheid te geven en vrijwilligers te werven.

 De organisaties staan met een bus elke week op de markt. Met een kopje koffie ontvangen zij geïnteresseerden voor een praatje. Bij slecht weer gebeurt dit in de bus.

Het 1ste marktbezoek vindt plaats op 3 april a.s. op de Woensdagmarkt Munsterplein Roermond. Vervolgens zal iedere week een markt bezocht worden. Afwisselend Munsterplein (woensdag) Donderberg (Vrijdag) Marktplein Roermond (Zaterdag) Voor nadere details: Zie de websites van de organisaties.

 De vier organisaties lijken sterk op elkaar. Ze drijven alle vier op vrijwilligers en werken voor een bepaalde doelgroep. Ontmoeten en zorgen voor elkaar zijn belangrijke overeenkomsten in hun werk.

De Boodschappen Plus Bus richt de aandacht op eenzaamheid. Zij maken kleine uitstapjes en doen ook boodschappen ritten in en buiten Roermond. Maximina is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die daar actief bezig zijn of werken aan hun ontwikkeling. En ’t Paradies is een centrum voor jonge en oudere senioren met allerlei recreatieve, culturele en informatieve activiteiten. Ten slotte is het Toon Hermans Huis een inloophuis voor mensen – jong en oud – die met kanker worden geconfronteerd en/of in hun naaste omgeving.

Wij komen naar u toe, u ook naar ons?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0