Wie schrijft de “Uulesjlager 2019-2020”?

Foto: Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul Remunj

Persbericht: Artiesten, liedjesschrijvers en componisten die met hun vastelaovesliedje mee willen dingen om voor het komende Vastelaovesseizoen de nieuwe “Uulesjlager” van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul te worden, kunnen in de loop van de zomer aan de slag om alvast een leuk liedje te verzinnen. Vanaf 1 september tot en met 30 september 2019 kan men het liedje dan digitaal inschrijven op de website www.dn-uul.nl.

 Uit alle inzendingen die tot en met 30 september bij D’n Uul binnen zijn gekomen, draagt de “kemissie Uulesjlager” slechts 1 liedje voor aan het Algemeen Bestuur van D’n Uul om als nieuwe Uulesjlager uit te roepen. Die nieuwe Uulesjlager zal dan tijdens het “Aad op Nuuj” evenement op 10 november 2019 door Vorst Dirk I publiek bekend worden gemaakt en voor het eerst worden gepresenteerd.

D’n Uul streeft vooral naar een net zo’n hoge kwaliteit van de nieuwe Uulesjlager als die van de afgelopen drie jaar: “Alaaf Limburgia” van Sam en Patrick in 2016, “Doe en ich in ein reket” van Hans Leijendeckers in 2017 en “Miss Vastelaovend” van Patrick Roger in 2018. De drie Uulesjlagers werden samen ruim 15.000 keer bekeken op Youtube, ruim 8.000 keer op de Facebookpagina van D’n uul en zo’n 2200 keer op de website www.dn-uul.nl.

 Anonimiteit inzendingen.

c, alle overige inzenders blijven strikt geheim: er zullen geen mededelingen worden gedaan over wie nog meer een inzending heeft ingestuurd en er wordt ook geen nummer twee en drie bepaald.

De vertolkers van de Uulesjlager kunnen o.m. een prijzengeld van € 500,- tegemoet zien en optredens tijdens evenementen als o.a. ‘Aad op Nuuj’, ‘Nach van de Nuje Sjtadsprins’ en de ‘Sjtasiefestasie’.

De inschrijving is tot en met 30 september a.s. opengesteld voor iedere liedjesschrijver.

Jaarmotto 2019-2020.

Een bron van inspiratie voor veel liedjesschrijvers vormt altijd het jaarmotto van Sjtadsvastelaoves-vereniging D’n Uul. Het jaarmotto voor het aankomend seizoen 2019-2020 is “Veer laote de kirk in ‘t midde” (zie foto in bijlage). Meer informatie over de uitverkiezing van de Uulesjlager, het regelement voor deelname en hoe men in moet schrijven is al vanaf nu te vinden op www.dn-uul.nl.

Reacties