Omvangrijke werkzaamheden in de herfstvakantie tussen Roermond en Weert

Foto: Pro Rail

ProRail laat in de herfstvakantie omvangrijke werkzaamheden uitvoeren tussen Roermond en Weert. We vernieuwen sporen en wissels en plegen groot onderhoud aan het spoorviaduct over de N279. Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober rijden er tussen Roermond en Weert geen treinen en zet NS voor de reizigers bussen in. In de weekenden van 17 en 18 oktober en 24 en 25 oktober zet Arriva bussen in tussen Roermond en Echt en tussen Roermond en Swalmen en NS rijdt dan met bussen tussen Weert en Sittard.

Over het spoor rijden dagelijks heel veel treinen. Dit zorgt voor slijtage van de spoorstaven, dwarsliggers en de stenen onder het spoor. Daarom vernieuwen we sporen gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Dat doen we bij voorkeur in periodes waarin er minder reizigers zijn. Bijvoorbeeld in de nachtelijke uren of in de weekenden. In overleg met reizigers- en goederenvervoerders kiezen we er soms voor om meerdere dagen achter elkaar aan het werk te gaan, zoals nu in de herfstvakantie. Dit heeft als voordeel dat er in relatief korte periode veel werk verzet kan worden. Anders zouden we hier meerdere weekenden voor nodig hebben. Omdat we 24 uur per dag doorwerken kunnen omwonenden mogelijk hinder ondervinden. Zij worden hierover tijdig per brief geïnformeerd.

Diverse werkzaamheden

Vanaf het moment dat het treinverkeer wordt stilgelegd in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober gaan er meerdere partijen aan de slag tussen Roermond en Weert. Zij voeren diverse werkzaamheden uit:

  • – Aannemer BAM vernieuwt sporen en wissels in de omgeving van Haelen en Roermond
  • – Hermans Schilderwerken geeft de perronkap in Roermond een anti-roestbehandeling en een nieuwe laag verf
  • -Technobeton voert groot onderhoud uit aan het spoorviaduct over de Haelense Beek
  • – Ingenieursbureau Movares past de beveiliging aan in Roermond wegens verwijdering van een aantal wissels

Gevolgen treinverkeer 

Wanneer? Gevolgen treinverkeer Arriva Gevolgen treinverkeer NS
zaterdag 17 en zondag 18 oktober Er rijden bussen tussen Roermond en Swalmen en er rijden bussen tussen Roermond en Echt Er rijden bussen tussen Weert en Sittard
maandag 19 tm vrijdag 23 oktober Geen gevolgen voor het treinverkeer Er rijden bussen tussen Weert en Roermond
zaterdag 24 en zondag 25 oktober Er rijden bussen tussen Roermond en Swalmen en er rijden bussen tussen Roermond en Echt Er rijden bussen tussen Weert en Sittard

Reizigers adviseren we vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor een actueel advies.