PvdA-leider Ploumen bezoekt Swalmen

Foto:

PvdA-leider en Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen brengt op vrijdag 16 juli een bezoek aan Swalmen. Daar gaat zij met vrijwilligers en ondernemers het gesprek aan over de kansen en uitdagingen voor het dorp. Vraagstukken als: Hoe houd je het dorpscentrum vitaal en levendig? En, hoe zorg je op de langere termijn voor voldoende vrijwilligers? passeren tijdens deze ochtend de revue.

De aftrap van het werkbezoek vindt om 10:00 uur plaats in restaurant/bar ‘De Mert’ waar Lilianne Ploumen en het gezicht van de lokale PvdA Lynn Rulkens het gesprek aangaan met Swalmense ondernemers en leden van de dorpsraad.

Met ondernemers Jacky Ottenheijm (De Mert), Marc van Heijster (kantoorboekhandel Van Heijster) en Hen op den Camp (Ut Hen Hoes) wordt gesproken over de gevolgen van de Covid19-pandemie voor hun bedrijf, en hoe zij de steun van de overheden in deze moeilijke tijd (hebben) ervaren. Aansluitend zal de ‘zelfkracht’ van het dorp en de uitdagingen die er voor de toekomst nog liggen onderwerp van gesprek zijn met de dorpsraad.

Het werkbezoek wordt afgerond met een bezoek aan het iconische ‘Familiebad de Bosberg’. Hier spreekt Lilianne Ploumen met het bestuur en enkele vrijwilligers over het succes van dit zwembad dat geheel op vrijwilligers draait.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij ‘De Mert’ in Swalmen op vrijdag 16 juli om 10:00 uur.