Roermond gebruikt iLost, dé online oplossing voor gevonden voorwerpen

Foto: Gemeente Roermond
Vanaf 1 januari 2020 gebruikt de gemeente Roermond iLost. Dat is een website waarop gevonden en verloren voorwerpen geplaatst kunnen worden. Via iLost is de kans groter dat de eigenaar zijn verloren voorwerp terugkrijgt. Voor de gemeente is de registratie van gevonden voorwerpen eenvoudig en snel te regelen.

Verliezen

Iedereen verliest wel eens zijn sleutels, portemonnee of een ander belangrijk voorwerp en bij de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond worden wekelijks dan ook  voorwerpen ingeleverd.  Ook particulieren die iets vinden, kunnen dit zelf gemakkelijk op iLost zetten. Mensen die het voorwerp niet thuis willen bewaren, kunnen dit inleveren bij de gemeente. De gemeente publiceert het gevonden voorwerp dan op iLost.

Sneller terug bij eigenaar

Inwoners of bezoekers kunnen hun verloren voorwerp zelf opzoeken. Ziet een inwoner zijn verloren voorwerp staan dan maakt hij daarvan melding bij de gemeente door een klik op een knop. Door controle vragen te stellen kan de gemeente bevestigen of het voorwerp inderdaad van de persoon is. Vervolgens kan de inwoner of bezoeker het voorwerp ophalen bij Stadstoezicht, Slachthuisstraat 102 Roermond. Op werkdagen (ma t/m vr) tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Eenvoudig en snel

Staat het verloren voorwerp niet op iLost dan is het mogelijk om een notificatie in te stellen zodat men een melding krijgt wanneer een voorwerp wordt geregistreerd dat aan het verloren voorwerp voldoet. iLost is ook in meerdere talen beschikbaar zodat ook de (internationale) bezoekers van Roermond hier terecht kunnen.

Voorwerp verloren of gevonden?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden