Afvalinzameling op woensdag 10 februari in Herten gaat wél door

De inzameling van gft- en restafval  in de wijken Merum, Aan de Rijksweg, Roer-Zuid en Musschenberg op 10 februari gaat WEL door. Doordat sommige wegen nog niet ijsvrij zijn, is het mogelijk dat de chauffeurs niet bij uw duobak, emmers of PMD-zakken kunnen komen. Als uw duobak of emmers niet zijn leeggemaakt, mag u voor een keer een extra zak bij uw duobak of emmer zetten op woensdag 24 februari.
Het PMD kun u bewaren tot 17 februari.
Zorgt u ervoor dat u deze zakken goed sluit, zodat het afval niet rond waait?

Wijzigingen voor de afvalinzameling in Swalmen

Op maandag 8 februari is het niet gelukt om de route voor het ophalen van rest- en gftafval in Swalmen uit te voeren door het winterse weer. Inwoners zijn via de afvalwijzer en berichten op de gemeentelijke website verzocht om hun duobak, emmers en PMD-zakken binnen te halen.

Voor deze inwoners van Swalmen geldt dat er (afhankelijk van de weersomstandigheden) een inhaaldag plaatsvindt voor rest- en gft-afval op vrijdag 12 februari. De PMD-zakken worden op zaterdag 13 februari opgehaald. Deze ophaaldag staat op uw afvalwijzer en is de vervangende ophaaldag PMD-afval van carnavalsmaandag, 15 februari aanstaande.

 

Wijziging voor de wijken Vrijveld, Roermondse Veld en Kapel-Muggenbroek

De inzameling van het gft- en restafval voor de wijken Vrijveld, Roermondse Veld en Kapel-Muggenbroek en het PMD-afval in de wijken Vrijveld, Roermondse Veld, Kapel-Muggenbroek, Binnenstad, Roerzicht en de Maastrichterweg heeft op dinsdag 9 februari niet kunnen plaatsvinden als gevolg van het winterse weer. Doordat volgende week een aangepaste carnavalsroute wordt gereden kan de route van 9 februari in de carnavalsweek niet worden ingehaald. U mag daarom op dinsdag 23 februari voor een keer een extra zak bij uw duobak of emmer zetten. Zorg dat de zak goed dicht is, zodat het afval niet rond waait.
We vragen u om uw naast uw duobak, emmers ook uw PMD-zakken naar binnen te halen. De PMD-zakken kunt u bewaren tot de eerstvolgende ophaaldag.Milieupark is vanaf woensdag 10 februari weer geopend

Het milieupark aan de Mijnheerkensweg 31 in Roermond is (zonder tegenbericht) vanaf woensdag 10 februari weer toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. In verband met carnaval is het milieupark gesloten op maandag en dinsdag.

Ophalen textiel aan huis op dinsdag 9 februari geannuleerd

Op dinsdag 9 februari is het ophalen van textiel aan huis door Het Goed geannuleerd in verband met het winterse weer. De textielcontainers worden vanaf woensdag 10 februari weer leeg gemaakt. Het verzoek aan alle inwoners is om het textiel nog even thuis te bewaren en op een later moment, bijvoorbeeld in de loop van de volgende week, het textiel naar de textielcontainers of naar Kringloopcentrum Het goed te brengen.We verzoeken u om uw buurtgenoten te attenderen op het binnen halen van de textielzak, mochten zij de annulering van deze ophaalronde van textiel gemist hebben.
Deze annulering werd eerder bekend gemaakt via de afvalwijzer en de website van de gemeente Roermond.

Blijf op de hoogte

Kijk voor actuele informatie regelmatig op onze website en in uw digitale afvalwijzer www.mijnafvalwijzer.nl .

Mocht een inzamelronde niet lukken, dan wordt u verzocht om uw duobak, emmers en PMD-zakken naar binnen te halen.
Ziet u dat een buurtbewoner een wijziging heeft gemist, attendeert u deze dan op de wijziging?

Wij dank u voor uw medewerking.