Het Alzheimercafé Roermond gaat verhuizen van het Paradies naar de Graasj

Foto: Pixabay

Vanaf 11 maart 2019 zal het Roermondse Alzheimercafé voortaan in de Graasj aan de Knevelsgraafstraat plaatsvinden. Daartoe is besloten, omdat er op die locatie goede parkeerfaciliteiten zijn. Bovendien is het openbaar vervoer om de hoek en kunnen mensen uit de omliggende plaatsen gemakkelijk met trein en bus deze maandelijkse voorlichting over dementie bezoeken.

Het vertrek uit het Paradies na 17 jaar gaat met enige weemoed gepaard. Het café groeide daar van enkele bezoekers per keer naar uitschieters van 100 en meer. De gemiddeld 35 bezoekers kunnen rekenen op voortzetting van de hoge kwaliteit en worden verwelkomd door dezelfde gastvrouwen/vrijwilligers, die ook in de Graasj zorgen voor een huiselijke sfeer.

Op 11 maart staan het thema gespecialiseerde en kleinschalige zorg centraal en de eerste ervaringen met robot Tessa in de zorg voor mensen met dementie.

Maar eerst gaan de bezoekers van het Alzheimercafé op 7 januari in het Paradies nog met ervaringsdeskundige Els Verheugt en haar dochter Ilse in gesprek over hun invulling van mantelzorg en neemt het Alzheimercafé op 4 februari afscheid van het Paradies met een lezing van neuroloog Arthur Korten en ergotherapeut Ine van der Schoor over Parkinson en dementie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden